Osnovna šola Toma Brejca sodeluje v »Šolski shemi« Evropske unije.

Šolska shema je nov ukrep skupne kmetijske politike in pomeni pomoč za oskrbo s sadjem in zelenjavo ter mlekom in mlečnimi izdelki v vzgojno izobraževalnih ustanovah. Učencem brezplačno razdeljujemo dodaten obrok sadja in zelenjave oz. mleka in mlečnih izdelkov ( navadni jogurt, kefir, pinjenec, kislo mleko in skuta ). Izobražujemo jih o zdravih prehranskih navadah, lokalnih prehranskih verigah, lokalnem kmetovanju in preprečevanju zavržkov hrane.

Namen sheme je povečati uživanje sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov pri otrocih, zmanjšati število otrok s prekomerno telesno težo, zmanjšati tveganja za nastanek bolezni sodobnega časa in izboljšati prehranske navade otrok.

Evropska unija je prijavljenim šolam namenila določeno finančno pomoč za razdeljevanje nekaterih vrst svežega sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov. Ob tem pa moramo zagotoviti  spremljevalne izobraževalne in promocijske aktivnosti, ki širijo zavest o pomenu uživanja svežega sadja, zelenjave in mleka.

Več si lahko preberete na spletni strani:

http://www.arsktrp.gov.si/fileadmin/arsktrp.gov.si/pageuploads/SKT/OIR/Shema_solskega_sadja/SSH_2017/Navodila_SSH_objava2017.pdf;

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost