Ogled lutkovne predstave GROZNOVILCA  v Lutkovnem gledališču v Ljubljani

Kulturni dan za učence 1., 2. in 3. razreda

V letošnjem januarju si bodo učenci 1., 2. in 3. razreda ogledali lutkovno predstavo Groznovilca. V Lutkovno gledališče v Ljubljano bomo odšli v ponedeljek,  15. 1. 2018 (1. razred)  ter v četrtek, 18. 1. 2018 (2. in 3. razred).

Starše prosimo, da otroke pripeljete v šolo točno (do 8.20 ure), ker je odhod avtobusa v Ljubljano že ob 8.30 uri.

Učenci naj imajo s seboj nahrbtnik, kamor bodo shranili malico ter rokavice in kapo, ki se sicer v garderobi gledališča izgubljajo.

Stroške kulturnega dne boste starši poravnali s plačilom položnice (vstopnica – 4€, cena prevoza bo znana naknadno).

»Groznovilca v nasprotju z večino dobrih mitoloških in pravljičnih likov poskrbi za vrsto prebrisanih dogodivščin. Simpatično poredna junakinja živi nekje daleč in v gozd prileti v čajniku z balonom. Čarobna mivka, ki jo Groznovilca podtakne živalim, povzroči same težave in trmasto preganjanje ježa, ki naj bi dobil steklino, ponuja prav dovolj prismuknjene potegavščine za razvijanje številnih zapletov. Groznovilčini nasprotniki so pestra in nenavadna druščina živali: Polž, Jež, Sova, Veverica, Medved in drugi liki, ki pa kljub vsemu na koncu postanejo njeni prijatelji.«

(Lutkovna predstava: Režiser: Matjaž Farič, Avtor: Jana Bauer,

Vir: http://www.lgl.si/si/predstave/vse-predstave/678-Groznovilca#.WlMemK7ibcs)

VEČ

Vsem želimo prijetno urico v gledališču, pazimo na lepo vedenje in uživajmo ob junakih, ki nas bodo razveselili v ponedeljkovem  in četrtkovem  dopoldnevu!

Vodja kulturnega dne: knjižničarka Marta Grkman Repolusk

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost