Avtorji fotografij: Neja Drnovšek, 6.c, Brina Gašparič, 6.c, Tjaša Sušnik, 6.b, Lana Porovne, 6.b

Ekskurzijo smo začeli že ob sedmih zjutraj. Z avtobusoma smo se odpeljali do Hrastovelj, kjer nas je ujela manjša ploha. Zavetje smo našli v cerkvi sv. Trojice, ki pa je bila tudi del našega ogleda. Vodička nam je opisala zgodovino cerkve ter nam razložila pomen fresk, od katerih je najbolj znana freska Mrtvaški ples.

V Luki Koper smo si skozi okno avtobusa ogledali skoraj celo območje. Poleg tega pa nam je vse opisal tudi bivši zaposleni v Luki Koper.

Nazadnje smo se zapeljali v Piran, kjer smo s pomočjo vodiča spoznali in si ogledali veliko piranskih zanimivosti. Zadnje pol ure smo imeli čas, da se posladkamo s sladoledom in čokolado ter za nakup spominkov.

Manca Miklič, 6.c

Danes smo imeli ekskurzijo. Najprej smo se odpravili v Hrastovlje v cerkev iz 13.stoletja. Videli smo prečudovite freske s podobami iz Svetega pisma.

Imeli smo malico, potem pa smo se odpravili v Luko Koper. Tam nismo smeli hoditi peš po pristanišču, zato smo se okoli vozili kar z avtobusom. Videli smo ogromne ladje in njihova velika skladišča. Pokazali so nam velika in težka dvigala in izvedeli smo veliko o Luki na splošno, o čemer pričajo izpolnjeni terenski listi.

Iz Luke Koper smo se hitro odpravili proti Piranu. Tam smo počakali vodiča in odšli na ogled. Bilo je prijetno toplo, kljub slabi vremenski napovedi smo v Piranu dočakali celo sonček. Po ogledu smo imeli še pol ure prostega časa. Nato smo se zbrali na Tartinijevem trgu in odšli proti avtobusu. Srečno smo se vrnili domov.

Lana Porovne, 6.b

Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornji sliki.

 

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost