Pred nami je začetek nove, že 59. bralne sezone Bralne značke. Bralno leto se na naši šoli vsako leto prične 17. septembra, na dan zlatih knjig in rojstni dan Franceta Bevka ter konča 2. aprila, na mednarodni dan otroške literature in rojstni dan Hansa Christiana Andersena.

»Ste kdaj povonjali knjigo, si jo pritisnili na prsi, jo morda celo poljubili? Vse to zaradi zgodbe v njej, zaradi besed, ki so se vas na nek poseben način dotaknile, v vas zbudile speča čustva ali davno pozabljeno ljubezen. Do česarkoli ali kogarkoli.

Morda vse vaše poti spremljajo knjige, morda vam bogatijo in mehčajo tihe večere ali zgodnja jutra, morda se vam kdaj prikrade kakšna misel iz prebrane knjige, kakšen prizor in povsem natančno se spomnite besed, ki ste jih nekoč nekje prebrali. Ne veste, v kateri knjigi, tudi pisatelja se ne spomnite – v vas odmevajo le besede, nanizane natanko tako, kot bi jih nekdo napisal prav za vas, prav za trenutek, v katerem ste imeli knjigo v rokah.

Da bi v tem letu posegli po mnogih knjigah, ki bodo v vas pustile sledi, hrepenenja, zbudile še nepoznane ljubezni in široko odprle srce novim potem!«

 Knjižničarka Marta Grkman Repolusk

Priporočilni seznam za BRALNO ZNAČKO

(Skupno 426 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost