četrtek, 4. 10. 2018, boste imeli učenci 9. razreda ekskurzijo v Zgornjesavsko dolino in Posočje. Zbor bo pred športno halo Frana Albrehta ob 6.45 uri. Odhod avtobusa bo ob 7.00 uri.

Najprej se bomo ustavili v Mojstrani, kjer si bomo ogledali Planinski muzej, nato bo sledila vožnja do izvira Save Dolinke za Zelencih. Na vseh lokacijah kjer se bomo ustavljali bo potekalo terensko delo. Nadaljevali bomo skozi Rateče v Italijo,  proti Rabeljskemu jezeru, na mejnemu prehodu Predel pridemo nazaj v Slovenijo. S seboj imejte osebni dokument in evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

Temperatura na Predelu je lahko občutno nižja kot v dolini, piha lahko tudi močan veter. Ne pozabite na toplejša oblačila (vetrovka, topel pulover, športna obutev, dežnik).

Okoli 14:00 ure nas pričakujejo v  kobariškem muzeju. Sledil bo ogled 3. italijanske obrambne linije na Kolovratu.  Za ogled  nekaterih kavern na Kolovratu je potrebno imeti svetilko (zadostuje svetilka na mobilnem telefonu).

Cena ogleda  obeh  muzejev je 6,10 EUR.  Stroški avtobusnega prevoza bodo znani naknadno. Vse stroške boste poravnali po položnici.

Prihod v Kamnik je predviden med 19:00 in 20.00 uro.

Šolska malica bo,  REDITELJI morajo ponjo v šolo pred odhodom. Zaradi celodnevne ekskurzije  vzemite še dodatno svojo malico ter dovolj tekočine.

S seboj vzemite mapo, svinčniktrdo podlago in zemljevid Slovenije, ne pozabite na primerno obutev in oblačila.

Uporaba mobilnih telefonov in ostalih glasbenih predvajalnikov je določena s pravili hišnega reda.

Na ekskurziji se lepo obnašamo, spoštujemo naravo in tujo lastnino, med vodstvom poslušamo in ne klepetamo! Želim vam prijeten dan in pričakujem, da boste z zanimanjem spremljali našo pot.

Vodja ekskurzije:

Andrej Matjan

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost