”Strpnost je spoštovanje, sprejemanje in priznavanje bogate raznolikosti naših svetovnih kultur, naših oblik izražanja in načinov biti človek. Spodbujajo jo znanje, odprtost, sporazumevanje in svoboda misli, vesti in prepričanja. 

Strpnost je harmonija v različnosti. Pomeni, da je posameznik svoboden, da se ravna po svojih prepričanjih in sprejema, da se drugi ravnajo po svojih. Pomeni sprejemanje dejstva, da imajo ljudje, naravno različni v svojem videzu, položaju, govoru, obnašanju in vrednotah, pravico, da živijo v miru in biti to, kar so.”                                            (povzeto po: Deklaracija o načelih strpnosti, 1995; slovenski prevod: Izobraževalni center Eksena)

Vsak od nas je edinstven in prispeva svoj delež k družbi. Ob mednarodnem dnevu strpnosti se spomnimo na to, da smo si vsi različni, kar je potrebno spoštovati in sprejemati – to je odraz naše človečnosti.

Z zavedanjem in negovanjem pozitivnih vrednot, ustvarjamo boljšo družbo za vse nas. Na strpen odnos naj vas opomnijo odtisi dlani, katere so v podaljšanem bivanju izdelali učenci 3.a razreda in krasijo glavna vhoda.

Naj bo ta dan čimbolj strpen, majhen korak v bolj strpno in vrednot polno družbo.

Anja Žavbi

(Skupno 572 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost