Takoj, ko se je poletje v uradnem koledarskem smislu poslovilo, smo se učenci 1. b v podaljšanem bivanju poglobili v pogovore o jeseni in o tem, kako le-ta vpliva na življenje ljudi, rastlin in živali.

Najprej smo opazili, v kakšne barve so se preoblekle krošnje dreves, ki nam delajo družbo na šolskem igrišču. Odločili smo se, da izdelamo jesensko listje in z njim okrasimo krilo gospe Jeseni, ki smo jo v dveh izvodih nalepili na naša okna kot jesensko dekoracijo.

V deževnih dneh, ki jih na srečo ni bilo veliko, smo prisluhnili dvema pravljicama Svetlane Makarovič. Spoznali smo dva gozdna posebneža – Veverička posebne sorte in Sovico Oko. Kako pa onadva preživljata to toplo jesen? Veverička in njegov lešnik smo izdelali iz papirja, Sovici Oki pa smo nadeli perje iz jesenskih listov, ki smo jih nabrali na igrišču.

Najprijetnejši teden, ko smo se s sošolci dolge ure preigrali ob družabnih igrah in ustvarjalnih dejavnostih po naši izbiri, je bil zagotovo Teden otroka. Takrat sta učiteljici pozabili na domačo nalogo in popoldnevi so bili še bolj sproščeni kot ponavadi.

Že pa smo zakorakali v zadnji teden pred našimi prvimi (jesenskimi) počitnicami. Pogovori so tekli o načrtih za počitniško potepanje oz. druge vrste »zabušavanja«. Se bo morda kdo odpravil v kino? Kot zaključek uspešnega navajanja na šolski ritem in uvod v prve počitnice smo s skupnimi močmi poustvarili pravo kino predstavo. Dan pred tem smo izdelali vstopnice in denar ter se pogovorili o kulturnem vedenju v dvorani. Naslednji dan smo po kosilu zatemnili učilnico, pripravili sedežni red in spekli t. i. »kokice«. Potrpežljivo smo se postavili v kolono, da nam je učiteljica v zameno za »bankovce« »prodala« vstopnice in »kokice«. Poiskali smo svoje mesto v »dvorani«, izklopili »mobilne telefone« in obljubili, da s povzročanjem hrupa ne bomo motili ostalih gledalcev. Risanka se je začela!

Učenci 1. b in učiteljica Živa

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost