Še preden smo zakorakali v jesenske počitnice, se je 14 naših učencev udeležilo sobotnega šolskega teka Ljubljanskega maratona. Vtisi so bili odlični in zagotovo se prihodnje leto znova vrnemo.

Sobotni del največje tekaške prireditve v Sloveniji je postregel z lepim vremenom, številčno udeležbo in nasmehi ter zadovoljstvom na cilju – tistim, kar šteje največ. Naši učenci in učenke, deveterica izmed njih je v Ljubljani nastopila v okviru interesne dejavnosti atletika, so se po večini prvič podali na takšno prireditev in bili zelo zadovoljni. Tudi utrujeni, a spominska medalja okoli vratu odtehta pretečenih 1350 metrov, kolikor je znašala dolžina proge na Promocijskem teku, na katerem se pomerijo učenci od 3. do 5. razreda.

Po večini so sploh prvič pretekli takšno razdaljo in prav lepo je bilo videti, da so nekateri skozi cilj pretekli kar v skupini najhitrejših. Lep dosežek, če vemo, da je bilo na štartu 974 učencev ter 744 učenk, ki obiskujejo tretji, četrti ali peti razred iz celotne Slovenije. Morda pa v prihodnosti dobimo kakšnega ‘maratonca’, ki bo na tekmovalnem delu maratona – od 6. razreda dalje – skočil na zmagovalni oder po svojo medaljo.

Seveda, čestitke vsem.

Domen Jarc

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost