V četrtek, 6. 2. 2020, smo si učenci 5. razreda ogledali razstavo kraških pojavov EXPO in Postojnsko jamo. Na razstavi smo si ogledali najrazličnejše in zanimive kraške pojave. Najbolj zanimiv je bil pogled v brezno. Po ogledu smo se z jamarjem odpravili proti vhodu v Postojnsko jamo. Z vlakom smo se odpeljali do podzemne postaje, od tam pa z vodičem do najvišje točke jame.
Videli smo prekrasne stebre, kapnike in zavese. Čakal nas je srhljiv Ruski most. Ko smo ga prečkali, nam je jamar povedal, da si bomo ogledali Špagetno dvorano. Vsem so se začele cediti sline! Potem pa smo ugotovili, da so špageti le viseči kapniki. Nato smo odšli v Belo dvorano, kjer smo videli čudovite snežno bele kapnike. Čakal nas je še ogled Rdeče dvorane. Tam so bili kapniki rdeči.
Odpravili smo se proti človeški ribici, ki smo jo vsi komaj čakali. Poučili so nas, da ima deset prstov, živi sto let in brez hrane zdrži deset let. Videli smo kar pet človeških ribic! Po ogledu smo se vkrcali na vlak in se odpeljali na dnevno svetlobo. Čakala nas je še pot domov.
Alina, David, Jaša, Ajša, Tjaša K. in Žana (5. C)
(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost