Letošnja epidemija nas je spodbudila, da razmišljamo izven svojih okvirjev ter raziščemo nove možnosti, ki bi nas popeljale do željenih ciljev. Letošnje leto ni bilo enostavno. Vsi se borimo z različnimi težavami, skrbmi in pomanjkanjem pristnih družabnih stikov. Pogrešamo objeme, klepet ob čaju in igranje na lokalnih igriščih. Pa vendar smo lahko hvaležni za mnogo reči – za družino, streho nad glavo, prijatelje ali pa lepe decembrske dneve. December je mesec hvaležnosti in čas, ko imamo veliko priložnosti, da pomagamo ljudem, ki so se znašli v hudi stiski.

V 7. c-oddelku smo se odločili, da polepšamo dan, teden ali pa morda celo mesec otrokom, ki nimajo najnovejših telefonov, šolskih zvezkov z Lukom Dončićem ali družabnih iger za sprostitev. V sklopu projekta Božiček za en dan (https://new.bozicekzaendan.si/o-projektu/) smo napolnili kar dve škatli in tako obdarili dva otroka, ki sta približno enakih letih kot učenci v oddelku. Učenci so darila prinesli pred šolo, nato pa smo škatle skupaj napolnili preko videokonferenčnega srečanja. Na uri oddelčne skupnosti smo se pogovorili o dobrodelnih akcijah, si pogledali načine, kako lahko nekomu pomagamo ter kaj občutimo, ko smo del podobnih akcij. Čeprav ne moremo spremeniti sveta, pa lahko pomagamo posamezniku in spodbujamo ostale k strpnosti in medsebojnemu sodelovanju.

Tako učenci kot starši so se odlično izkazali, saj se nam je nabralo toliko daril, da za vse ni bilo prostora v škatlah za projekt BZ1D (nekaj foto utrinkov si lahko ogledate spodaj). Ker smo želeli pomagati še otrokom v naši bližnji okolici, smo tudi letos preostala darila podarili OŠ 27. julija. https://www.os-27julij.si/?fbclid=IwAR1N0lcG4XINOlQ5kyb8DNGCwg00-A5BjU_97_vWeBgC0eqDzzJ12yS5rlY

Oddelek 7. c želi vsem mirne praznike, polne z vonjem po sveže pečenih piškotih in lepih trenutkov v ožjem družinskem krogu. Srečno 2021!

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost