Spoštovani starši,

v medijih ste zagotovo zasledili spremembe v Odloku o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ki so pričele veljati danes, 19. 1. 2022.

Spremembe se nanašajo tako na zaposlene kakor tudi na učence. Spodaj prilagamo okrožnico MIZŠ in dopolnjen Protokol samotestiranja učencev.

Povzetek sprememb za učence:

    • V primeru, ko je potrjen en primer okužbe s PCR v oddelku, učenci ne gredo v 7-dnevno karanteno na domu (to velja le za visokorizične stike v šoli!). Namesto karantene se v tem 7-dnevnem obdobju vsak dan samotestirajo v šoli, zato da spremljamo širitev okužbe. Učenci, ki so imeli visokorizični stik v šoli, gredo v karanteno, ko je v posameznem oddelku potrjena okužba pri več kot 30 % učencev v roku 14 dni.
    • NIJZ in šola priporočamo, da se v omenjenem 7-dnevnem obdobju v šoli samotestirajo vsi učenci oddelka, tudi tisti, ki izpolnjujejo izjemo od vsakodnevnega samotestiranja namesto napotitve v karanteno (preboleli covid-19 in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni, ali preboleli covid-19, ki so bili ustrezno cepljeni, ali testirani s predložitvijo dokazila o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa).
    • S spremembo odloka učencem pripada 20 testov HAG za samotestiranje na mesec in ne 15, kot je veljalo doslej.

Z željo, da pouk v največji možni meri poteka v šoli, vas lepo pozdravljam.

ravnateljica Mojca Rode Škrjanc

Priloge:

(Skupno 693 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost