Učenci 3. razreda si bodo v četrtek, 17. 3. 2022, v Lutkovnem gledališču v Ljubljani ogledali lutkovno predstavo z naslovom Peter Pan.

Malica za vse učence bo takoj po prihodu v šolo, zato prosimo starše, naj otroke pravočasno pripeljejo v šolo. Kosilo in ostale dejavnosti bodo potekale po ustaljenem programu. Stroške kulturnega dne boste starši poravnali s plačilom  položnice (vstopnica – 4 €, cena prevoza bo znana naknadno).

Vsem želimo prijetno urico v gledališču, pazimo na lepo vedenje in uživajmo ob junakih, ki nas bodo razveselili v četrtkovem dopoldnevu!

 

Vodja kulturnega dne: knjižničarka Marta Grkman Repolusk

Zgodba o Petru Panu je zgodba o večnem odraščanju. Peter Pan si želi za vselej ostati otrok, saj je prepričan, da nas odraščanje oropa domišljije in postanemo dolgočasni. Gre za eno najbolj znanih in slovitih pravljic na temo odraščanja, spoznavanja novih občutkov in sprejemanja odgovornosti, pri tem pa je obdana z veliko mero čarobnosti in simbolike. Peter Pan se noče postarati, noče niti zrasti, želi si leteti, se bojevati s kapitanom Kljuko in raziskovati deželo Nije. Ta prebrisani in poskočni fant osvaja otroško domišljijo in srca po vsem svetu že več kot sto let, njegova podoba pa je zaživela že v mnogih filmih, muzikalih, predstavah in knjigah.

Zgodba se začne, ko dvanajstletna Wendy in njena brata, osemletni Jaka in petletni Miha, po družinskem prepiru odletijo v deželo Nije. Na otok gusarjev, Indijancev, vil in morskih deklic. Ampak fantje iz Petrove klape sestrelijo Wendy tik pred pristankom – tako jim je namreč naročila Petrova ljubosumna vila Zvončica –, Miha in Jaka pa kmalu zatem izgineta. Izginila sta tudi indijanski zaklad in šestletna indijanska poglavarka Tigrasta Lilija. So imeli prste vmes kapitan Kljuka in njegovi gusarji? Peter Pan ali fant, ki ni hotel odrasti je igra, ki jo je pred več kot sto leti napisal škotski pisatelj in dramatik J. M. Barrie in jo potem, ko je doživela izjemen uspeh, razširil v roman in izdal pod naslovom Peter in Wendy. A kot je svet sčasoma postajal vedno bolj infantilen, tako je iz naslova izginjala tudi Wendy. Ostal je le Peter. In vtis, da je zgodba o odraščanju, o pogumu in o moči domišljije njegova zgodba. Pa ni. To je Wendyjina zgodba, tvoja, moja, njihova, malo pa tudi njuna in najina.       (vir: http://www.lgl.si/si/predstave/vse-predstave/771-Peter-Pan#.YiC2aejMLcs )

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost