Matija Slapničar, Tilen Groznik, Brin Trček, Luka Lanišek, Alen Zilkič, Samo Vrbec, Tristan Travnik, in Jakob Kurinčič so na občinskem prvenstvu v mali odbojki osvojili drugo mesto. Samo Vrbec je bil izbran med najboljše igralce prvenstva.

Omenjeni učenci 6. in 7. razreda so v sredo, 13. aprila, v Šmartnem v Tuhinju nastopili na občinskem prvenstvu v mali odbojki in se na štirih srečanjih s svojimi vrstniki veselili treh zmag, kar je bilo dovolj za končno drugo mesto in nov pokal v šolskih vitrinah.

Začelo se je s prepričljivo zmago proti OŠ Marije Vere z 2:0 v nizih, nadaljevalo pa z dvema dramatičnima slavjema z 2:1. Tako proti OŠ Stranje kot proti OŠ Šmartno so naši učenci že zaostajali z 0:1 v nizih, a se nato vrnili med žive v samem zaključku niza. Proti OŠ Stranje so bili že na pragu poraza, a čudežno rešili nasprotnikovo zaključno žogo ter po izenačenju slavili pomembno zmago v boju za medalje. Tudi proti OŠ Šmartno so po v odločilnem tretjem nizu že zaostajali za šest točk, a se nato veselili zmage po nizu sedmih zaporednih točk.

Edini poraz so nato osmerici naših učencev prizadejali ‘sosedje’ iz OŠ Frana Albrehta, ki so bili – to moramo pošteno priznati – tokrat zasluženo boljši z 2:0 v nizih.

Prav OŠ Frana Albrehta se je kot edina neporažena veselila prvega mesta na tekmovanju, tretja je bila OŠ Marije Vere.

Ob pokalu za skupinski uspeh pa se medaljo prejel še Samo Vrbec kot eden izmed treh najboljših igralcev tekmovanja – bil je tudi naš najučinkovitejši v napadu.

Čestitke učencem za omenjeni uspeh.

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost