Naši učenci in učenke so na občinskem prvenstvu v krosu, ki je bil pretekli petek na sporedu na zdaj že tradicionalni trasi ob mekinjskem samostanu, osvojili štiri medalje.

Že na prvi tekmi občinskega prvenstva učencev in učenk od prvega do devetega razreda se je izkazala prvošolka Loti Osolnik, ki si je na 500-metrski trasi s časom 2:04,5 pritekla zlato medaljo. Na naslednje odličje učencev osnovne šole Toma Brejca je bilo potem potrebno čakati vse do nastopa petošolcev, pri katerih je pa je že na progi, dolgi 1000 metrov, skozi cilj kot drugi pritekel Benjamin Zilkić (3:55,1).

Vmes so bili povsem blizu skoka na oder za najboljše še Jaka Žele, ki je med učenci 1. razredov zasedel nehvaležno četrto mesto, peta sta bila nato tretješolca Aina Veladžić ter Svit Lipovšek, blizu medalje pa sta bila še Lamar Škrijel in Vasja Mijatovič (učenca 4. razreda sta skozi cilj pritekla drug za drugim na 4. oziroma 5. mestu).

Sledil je za našo šolo zlati nastop šestih razredov. Najprej je na 1000 metrov dolgi progi v drugem krogu z odličnim zaključkom do zmage pritekla Eva Albič s časom 4:08,1. Prvo zasledovalko je pustila šest sekund zadaj, z identično razliko pa je nato med učenci slavil še Tine Trobevšek (3:34,0) za četrto medaljo za OŠ Toma Brejca. Blizu pete je bil sedmošolec Matevž Kuhar, ki je svoj nastop zaključil na četrtem mestu.

Čestitke vsem nastopajočim, skupno jih je našo šolo zastopalo kar 39!

Start učenk četrtega razreda

Lamar Škrijel, Vasja Mijatovič in Žan Cof Makovec na poti do odličnega ekipnega izkupička (4., 5. in 10. mesto).

Benjamin Zilkić je v zaključku izgubil boj za prvo mesto.

Eva Albič je v drugem krogu strla tekmice in pritekla do zlata.

Tine Trobevšek je bil med učenci 6. razredov brez konkurence.

Tine Trobevšek se je zasluženo veselil osvojene zlate medalje.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost