V zadnjem tednu pouka smo učenci predmeta okoljska vzgoja 1 in 2 za zaključek mednarodnega projekta Širimo solidarnost, katerega slovenski nosilec je nevladna organizacija Humanitas, organizirali dobrodelno lokalno akcijo.

Učenci 7. razreda so se odločili, da obiščejo vrtec, enoto Rožle, in otrokom podarijo dve sadiki ribeza. Fantje so že takoj po zajtrku zavihteli krampe in lopate ter izkopali luknji za sadiki. Nekaj malih nadobudnežev se ni branilo dela in so pridno odmetavali zemljo. V tem času so dekleta izvedla kratko delavnico o onesnaževanju morja in posledicah na morske organizme. Srečanje je potekalo v prijetnem vzdušju, tako veliki kot mali otroci so bili navdušeni. V šolo smo odšli z dobrimi občutki, da smo malčkom popestrili dopoldan.

Učenci 8. razreda pa so svojo energijo in prosti čas usmerili v ročno delo. Izdelali so rože iz krep papirja, ki so jih nato odnesli v zdravstevni dom. Z drobno pozornostjo so se želeli zahvaliti zdravstvenemu osebju, ki se je v času epidemije izpostavljalo virusu na COVID točkah. Sprejela sta nas direktor Zdravstvenega doma Kamnik, dr. Sašo Rebolj, in pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege, mag. Milena Osolnik. V prijetnem in sproščenem vzdušju smo predali rožice, poklepetali in se osvežili s sadjem in sokom. Učenci niso skrivali veselja ob zahvali in pogledu na zadovoljna obraza.

Glavni cilj projekta, da damo mladim, še posebej tistim iz zapostavljenih družbenih skupin, možnost, da izrazijo svoje interese in zahteve ter da sodelujejo pri sprejemanju odločitev, ki se jih tičejo, je vsekakor uspel.

Mentorica

Mojca Janžekovič

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost