V sredo, 22. 3. 2023, bomo obeležili svetovni dan voda. Kot Ekošola smo (in še bomo) v sklopu projekta Voda – naše bogastvo učencem približali pomen vode in problematiko pomanjkanja pitne vode.

Petošolci so v času podaljšanega bivanja izdelali plakate s slikovnimi prikazi o razporeditvi vode in kopnega na Zemljinem površju, razmerju med slano in sladko vodo na Zemlji, ukrepih za varčevanje z vodo, načinih varovanja vode in kroženju vode v naravi. O predelanih vsebinah so v šolskem ekokotičku ozaveščali mlajše učence. Bili so tudi vodni detektivi, ki so raziskovali, koliko pip je na šoli, v kakšnem stanju so ter kolikšna je porabo vode v šoli in doma.

Šestošolci in sedmošolci so svoje znanje o vodnem krogu prikazali na najrazličnejše načine (v obliki shem, miselnih vzorcev ipd). Pri pouku naravoslovja so nekaj ur že namenili ozaveščanju vpliva človeka na vodne ekosisteme. Sedmošolci so v manjših skupinah raziskovali onesnaženost različnih vodnih virov in njene posledice ter ugotovitve predstavili razredu.

V okviru projekta trenutno poteka aktivnost “Posvojitev” vodnega telesa v bližini, pri kateri sedmošolke opazujejo in preučujejo bližnji vodni vir ter živi svet v vodi in njeni okolici, v načrtu pa je še izvedba fotografskega natečaja na temo vode.

S klikom na sliko si lahko pogledate utrinke nekaterih dejavnosti.

Vodji projekta:

Tjaša Bergant in Sebina Duraković

 

 

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost