V ponedeljek, 15. 5. 2023, smo imeli na naši šoli posebne obiske v okviru interesne dejavnosti korejščina 101. Obiskala sta nas Soyeon in Hwan ter nam pokazala, kako pripraviti okusne korejske jedi. Skupaj smo pripravili tri jedi, in sicer tteokgalbi, sanjeok in kumarični kimči.

Pred pripravo hrane so se učenci po korejsko predstavili Soyeon, ki je bila v Južni Koreji učiteljica, ter tako pokazali svoje znanje, ki so ga letos pridobili na krožku. Nato je sledila predstavitev jedi in delitev v skupine. Učenci so hitro zavihali rokave in s pomočjo naših dveh korejskih gostov pripravili pravo pojedino. Učenci so med pripravo jedi komunicirali v angleščini ter tako ponovno dokazali, da je angleščina most med dvema različnima kulturama. Čeprav jim je bilo sprva nerodno, pa so svoje poznavanje angleščine morali hitro uporabiti, da so znali pripraviti jedi in se naučili kaj novega o korejski kulturi. Tečaj smo zaključili ob utrjevanju korejskih besed ter plesu.
Veseli sva, da sva lahko majhen del avtentične korejske kulture pripeljali na OŠ Toma Brejca ter tako pokazali učencem, kako raznolik in bogat je svet, če si le dovolimo odpreti svoja srca in smo odprti za nova (spo)znanja.

S klikom na spodnjo sliko boste našli recepte jedi ter nekaj utrinkov z našega prvega (in upamo, da ne zadnjega) kuharskega tečaja.
https://photos.app.goo.gl/4AmNQU1GsFyqByJy7

Breda Banovšek in Patricija Urankar

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost