V četrtek, 1. 6. 2023, smo se po pouku odpravili v Ljubljano, kjer smo preizkusili pravo korejsko hrano v restavraciji Ogam. Tam sta nas pričakala naša prijatelja Soyeon in Hwan, ki sta nam pripravila in postregla zelo okusno hrano. Svoje brbončice smo razvajali z okusnim korejskim žarom samgyeopsal, na katerem smo popekli meso, nato pa smo košček mesa pomočili v omako, ga dali na list solate, mu dodali še nekaj riža, ga zavili in »stlačili« v usta. Ta izkušnja je privabila kar nekaj smeha na obraze vseh nas. Poleg žara pa smo lahko poskusili okusnega pečenega piščanca v domači pekoči ali sojini omaki, kimči, riževo skledo, imenovano bibimbap, palačinko z morskimi sadeži ter prilogi: cmoke mandu in kimari. Ko smo se ravno dovolj najedli, pa nam je Hwan prinesel še jed, imenovano čapče, ki so jo v restavraciji pripravili samo za nas, saj je nimajo v redni ponudbi. Učenci so se odlično izkazali tudi v naročanju tako v angleščini, kot tudi v korejščini. Po okusnem kosilu je sledil sprehod po centru Ljubljane, kjer smo si ogledali korejsko kavarno Sarrbing. Tam bodo učenci lahko v vročih poletnih dneh prišli na poseben korejski sladoled, imenovan bingsu. Naše druženje smo zaključili ob slavnem japonskem napitku bubble tea v kavarni Yoko ter se počasi vrnili v Kamnik. Druženje je bilo polno smeha, sproščenih pogovorov ter povezovanja.

Foto utrinke si lahko ogledate na spodnji povezavi: https://photos.app.goo.gl/aKijWB8EhEGaAjp48

Učiteljici Breda Banovšek in Patricija Urankar

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost