PRVENSTVO OŠ V AKVATLONU

Čestitke Branetu Bradešku za doseženo 6. mesto v kategoriji najmlajši učenci. V kategoriji mlajših učencev pa je Matija Slapničar dosegel 3. mesto, Ažbe Pajek 7. mesto ter Nejc Bombač 8. mesto.
ČESTITKE vsem nastopajočim!

Državno tekmovanje v lokostrelstvu

Iskrene čestitke Ribič Zoji Ivani za osvojeno 5. mesto, Vinkovič Izi za 2. mesto in Vrbec Samu za 10.mesto na državnem tekmovanju v lokostrelstvu.

Loti Osolnik, Eva Albič in Tine Trobevšek občinski prvaki v krosu

Naši učenci in učenke so na občinskem prvenstvu v krosu, ki je bil pretekli petek na sporedu na zdaj že tradicionalni trasi ob mekinjskem samostanu, osvojili štiri medalje.

Že na prvi tekmi občinskega prvenstva učencev in učenk od prvega do devetega razreda se je izkazala prvošolka Loti Osolnik, ki si je na 500-metrski trasi s časom 2:04,5 pritekla zlato medaljo. Na naslednje odličje učencev osnovne šole Toma Brejca je bilo potem potrebno čakati vse do nastopa petošolcev, pri katerih je pa je že na progi, dolgi 1000 metrov, skozi cilj kot drugi pritekel Benjamin Zilkić (3:55,1).

Vmes so bili povsem blizu skoka na oder za najboljše še Jaka Žele, ki je med učenci 1. razredov zasedel nehvaležno četrto mesto, peta sta bila nato tretješolca Aina Veladžić ter Svit Lipovšek, blizu medalje pa sta bila še Lamar Škrijel in Vasja Mijatovič (učenca 4. razreda sta skozi cilj pritekla drug za drugim na 4. oziroma 5. mestu).

Sledil je za našo šolo zlati nastop šestih razredov. Najprej je na 1000 metrov dolgi progi v drugem krogu z odličnim zaključkom do zmage pritekla Eva Albič s časom 4:08,1. Prvo zasledovalko je pustila šest sekund zadaj, z identično razliko pa je nato med učenci slavil še Tine Trobevšek (3:34,0) za četrto medaljo za OŠ Toma Brejca. Blizu pete je bil sedmošolec Matevž Kuhar, ki je svoj nastop zaključil na četrtem mestu.

Čestitke vsem nastopajočim, skupno jih je našo šolo zastopalo kar 39!

Start učenk četrtega razreda

Lamar Škrijel, Vasja Mijatovič in Žan Cof Makovec na poti do odličnega ekipnega izkupička (4., 5. in 10. mesto).

Benjamin Zilkić je v zaključku izgubil boj za prvo mesto.

Eva Albič je v drugem krogu strla tekmice in pritekla do zlata.

Tine Trobevšek je bil med učenci 6. razredov brez konkurence.

Tine Trobevšek se je zasluženo veselil osvojene zlate medalje.

Občinsko prvenstvo v atletiki

V četrtek, 19. 5. 2022, je na stadionu v Mekinjah potekalo občinsko prvenstvo v atletiki. Učenci in učenke naše šole so ponovno nastopili zelo pogumno in borbeno ter dosegli odlične rezultate. Iskrene čestitke vsem, ki so zastopali našo šolo.

Dobitnike medalj si lahko ogledate v galeriji slik. Manjka le Nal Česen, ki je v teku na 300 m osvojil 2. mesto, vendar je moral zaradi poškodbe podelitev medalj izpustiti.

ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA

Obveščamo vas, da bo v naslednjem tednu ponovno potekala zbiralna akcija starega papirja.

Kontejner bo stal pred stavbo Kajuhove v četrtek, 26. 5. 2022, od 7.00 do 14.00.

Papir se lahko pripelje že v torek, 24. 5., in sredo, 25. 5. 2022,  med 17.00 in 20.00 po predhodnem dogovoru s hišnikom (Edvard 031 280 196).

Del zbranih sredstev bo šel za kritje stroškov zaključnega izleta učencev 9. razreda.

Devetošolci se vam že vnaprej zahvaljujejo.

REZULTATI DRŽAVNEGA TEKMOVANJA IZ ZNANJA KEMIJE ZA PREGLOVA PRIZNANJA

V soboto, 7. 5. 2022, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo potekalo državno tekmovanje iz znanja kemije. V letošnjem letu se je tekmovanja udeležilo 6124 učenk in učencev iz vse Slovenije. Z izjemnim znanjem, ki so ga pokazali, so učenci naše šole prejeli eno srebrno in tri bronasta priznanja.

Čestitke vsem tekmovalcem!

Mentorica:

Marjeta Orehek

OBVESTILO za plavalni športni dan v Atlantisu – 6. a, 6. b, 7. a, 7. b, 8. a in 8. b

V petek, 20. 5. 2022, bo športni dan za učence 6. a, 6. b, 7. a, 7. b, 8. a in 8. b-oddelka. Tema športnega dne so plavalne vsebine.

Zborno mesto je ob 8.15 pred šolsko kolesarnico. Dežurni učenci prinesejo šolsko malico. Ko prevzamete malico, takoj odidete do avtobusa. Odhod avtobusa je ob 8.30. S seboj prinesite kopalke, brisačo, sušilec za lase, plastenko z vodo. Cena je 9,50 eur + avtobusni prevoz, plačilo po položnici. Ob 12.40 se vrnemo v šolo.

ODHODI AVTOBUSOV OB 8.30

1. avtobus (športna hala): 7. A, 8. A

2. avtobus (športna hala): 7. B, 8. B

3. avtobus (železniška postaja, pri vagončku): 6. A, 6. B

Dostopnost