Male sive celice

783B0627

Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

msclogo

Včeraj je na naši šoli potekalo predtekmovanje kviza Male sive celice. Udeležilo se ga je 35 ekip iz osemnajstih osnovnih šol s področja Ljubljana – okolica.

Našo šolo so v treh ekipah zastopali Lan Kočan, Tim Thuma, Anja Tomšič, Lucija Baša, Ema Rihter, Taja Štefanič, Bor Plahutnik, Vid Thuma in Jakob Ivkovič. Le nekaj točk jim je na pisnem delu zmanjkalo za uvrstitev v javni del tekmovanja.

V času popravljanja testov so z izjemnimi nastopi predtekmovanje popestrili naši odlični plesalci Neli Crnkovič, Daša Lupis Pirc, Tim Poličnik, Andrej Jerin in Valentin Trobevšek. Plesni program so vodili zmagovalci 21. sezone Malih sivih celic Tina Burja, Eva Suhadolčan in Matic Toni.

V televizijski del kviza so se uvrstile OŠ Litija, OŠ Frana Albrehta Kamnik, OŠ Domžale in OŠ Brezovica pri Ljubljani.

Čestitamo vsem sodelujočim!

Mentorica MSC Nataša Uršič

Zahvaljujemo se tudi sponzorjem prireditve:

logo

Finale državnega prvenstva v odbojki na mivki

DSC_9628

Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

V torek, 27.9.2016, je v Portorožu potekalo finale državnega prvenstva v odbojki na mivki. Finala sta se udeležili tudi ekipi fantov in deklet naše šole. Fantje, v postavi Nejc Kutnar, Mark Uršič, Nik Drnovšek in Lan Rolih so osvojili 4. mesto, dekleta, Zala Špoljarič, Eva Suhadolčan, Nika Koželj in Gala Čado, pa kar 3. mesto. Obe ekipi sta v izredno močni konkurenci najboljših ekip v Sloveniji prikazali odlično, fer in zelo borbeno igro. Naj povemo še to, da je bila naša šola edina v Sloveniji, ki se je v finale uvrstila tako s fantovsko kot z dekliško ekipo.

ČESTITAMO!

 

NVO gre v šolo

OŠ Toma Brejca v tednu otroka sodeluje v akciji »NVO gre v šolo« nvo

Akcija »NVO gre v šolo«, v kateri se bo učencem druge triade predstavilo 13 nevladnih organizacij iz Kamnika in okolice, bo potekala v torek, 4. oktobra, med 8.20 in 12.30, v šoli in pred šolo.

Z vključevanjem nevladnih organizacij v šolski program želi Stičišče NVO osrednje Slovenije, ki je koordinator akcije v Osrednjeslovenski regiji, spodbuditi razvoj programov nevladnih organizacij in njihovo vključitev v proces izvedbe učnega načrta ter vzpostaviti lokalna partnerstva med šolo in nevladnimi organizacijami v občini. Cilj akcije »NVO gre v šolo« je, da se s programi, ki jih izvajajo nevladne organizacije v prihodnosti dopolni in popestri obstoječe učne šolske programe.

Z interaktivno in doživljajsko predstavitvijo bodo nevladne organizacije poskušale navdušiti mlade, da se aktivno vključijo v delo lokalnih društev, zavodov in ustanov ter tako v praksi, s prostovoljnim delom in iz lastnih izkušenj ugotovijo, kaj je tisto, kar jih v življenju resnično zanima in čemu se želijo posvetiti. Z večjim vključevanjem mladih v nevladne organizacije se bo krepilo tudi sodelovanje med generacijami in prenos znanja starejše generacije na mlajšo in obratno.

Na OŠ Toma Brejca se bodo predstavili: Društvo botrov otrok TWIMC, Sadjarsko-vrtnarsko društvo Tunjice, Prostovoljno gasilsko društvo Kamnik, Planinsko društvo Bajtar Velika Planina, Planinsko društvo Kamnik, Čebelarsko društvo Kamnik, Zavod Oreli, Zavod za trajnostne rešitve Tunjice, Strelska družina Kamnik, Folklorna skupina Kamnik, Društvo Ključ življenja, Društvo staršev otrok s posebnimi potrebami in OZRK Kamnik. Skupine učencev bodo na predstavitvi rotirale od organizacije do organizacije na 30 minut, z vmesnimi 5 minutnimi odmori in 20 minutnim glavnim odmorom za malico.

Stičišče NVO osrednje Slovenije

consulta

KULTURNI DAN – PREŠERNOVA HIŠA, PREŠERNOV GAJ, RAZSTAVA (8. razred)

Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

V sklopu kulturnega dne v Kranju smo preživeli zanimivo in poučno dopoldne. Najprej smo si ogledali delavnico Pismo staršem . Pri tej delavnici smo z gosjimi peresi poskušali čim lepše napisati Zdravljico. Nato smo odšli v Prelepo gorenjsko skozi čas, kjer smo si ogledali Gorenjsko vse od začetka do konca. Nato smo si še ogledali grob, kjer je naš največji pesnik France Prešeren pokopan, ki je mimogrede zelo lep. Nato smo se odpravili v hišo kjer je France Prešeren preživel del svojega življenja. Tam smo izvedeli največ o njem, zato smo morali rešiti učni list. Kulturni dan se mi je zdel čudovit saj smo se zabavali in izvedeli veliko novega.

Matic Šubelj, 8.A

Tehniški dan – Kolesarski poligon – 5. r.

2016-09-21 11.55.24

Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

Učenci 5. razreda smo začeli s pripravami na kolesarski izpit. Najprej je bil na vrsti pregled obvezne opreme kolesa, nato pa smo si ogledali progo po kateri bodo potekale vaje. Potem smo nadaljevali z vožnjo kolesa po spretnostnem in prometnem poligonu (slalom med stožci, vožnja med deskami, vožnja v krogu, z eno roko, pravilno ustavljanje… ).

 

PLESNA AVDICIJA za 7., 8. in 9. razred

1 2

V sredo, 5.10., vabljeni na plesno avdicijo, kjer se bodo izbirali sodelujoči pri projektu Erazmus +.

Avdicija bo potekala 7. šolsko uro v zgornji telovadnici.

Vsi željni sodelovanja pripravite kratko plesno točko na glasbo po lastni izbiri (max.: 1min).

Izbrani plesalci bodo s skupno točko nastopali na novoletni prireditvi.

Komisija: Andreja Dolničar, Andreja Žavbi Kren

Obvestilo

Jutri odpade uvodno srečanje Dramskega kluba zaradi odsotnosti mentorice.

KULTURNI DAN – PO POTEH SLOVENSKE KULTURNE DEDIŠČINE, 6.−9. RAZRED, SREDA, 28. 9. 2016

  1. RAZRED:Vrba (Prešeren), Doslovče (Finžgar)

Zbor učencev: ob 8.00 pred športno dvorano OŠ Frana Albrehta

Povratek v Kamnik med 12.30 do 13.00 uro.

  1. RAZRED:Muljava (Jurčič), Stična (samostan)

Zbor učencev: ob 7.35 pred športno dvorano OŠ Frana Albrehta

Povratek v Kamnik okrog med 13.30 in 14.00 uro.

  1. RAZRED: Kranj (Prešernov muzej, Prešernov gaj, razstava Prelepa Gorenjska)

Zbor učencev: ob 7.35 pred športno dvorano OŠ Frana Albrehta

Povratek v Kamnik okrog 13.00. ure.

  1. RAZRED: Velike Lašče, Raščica (Trubar, Levstik)

Zbor učencev: ob 7.35 pred športno dvorano OŠ Frana Albrehta

Povratek v Kamnik okrog 14. ure.

Razredne reditelje prosimo, da zjutraj pred odhodom avtobusa v šolski jedilnici prevzamejo šolsko malico in prinesejo na parkirišče.

S seboj imejte trdo podlago in pisalo, priporočamo pa vam tudi, da se oblečete toplo (dopoldne bodo temperature nizke)!

Uporaba avdiovizualnih sredstev na kulturnem dnevu ni dovoljena (glej Vzgojni načrt in Hišni red OŠ TB).

Lep pozdrav

Natečaj za SLOGAN

Natečaj za SLOGAN mednarodnega projekta Erazmus + “Digital green” – Digitalno zeleni

Natečaj je namenjen vsem učencem naše šole.

Namen natečaja je oblikovanje SLOGANA za projekt Erasmus + DIGITAL GREEN. Glavna tema projekta je TRAJNOSTNI RAZVOJ.


Slogan mora biti avtorsko delo. Naj bo v angleškem jeziku. Ne sme presegati 100 črk. Zmagovalni SLOGAN bo izbrala žirija, ki jo v sestavi: Sandi Tonić, Breda Banovšek in Iztok Škof.

Način izbora določi žirija, upoštevajo se naslednja merila:
a. Primernost glede na temo;
b. ustvarjalnost;
c. Izvirnost.

Stran 1 od 3612345...102030...Zadnja »