Giro Rosa – likovni natečaj

 

(Kliknite na fotografijo za več slik.)

V soboto, 4. julija 2015, se je v Kamniku začela desetdnevna ženska kolesarska dirka Giro Rosa, ki letos prvič poteka izven Italije. Pred startom je Zavod za turizem in šport v občini Kamnik odprl razstavo likovnega natečaja na temo kolesarjenja, na katerem je sodelovalo 170 otrok iz kamniških osnovnih šol in vrtcev. Na razstavo se je uvrstilo kar lepo število izdelkov naših učencev, ki so v zahvalo za sodelovanje prejeli celodnevno vstopnico za kamniški bazen. Naša šola je v zahvalo za sodelovanje dobila tudi majico s podpisi najboljših slovenskih kolesark iz ekipe BTC City Ljubljana.

Pozivamo vse učence, ki so avtorji likovnih del, razstavljenih na razstavi (razvidno iz objavljenih fotografij), da se zglasijo v Turistično informacijskem centru Kamnik (TIC Kamnik), kjer jih čaka celodnevna vstopnica za kamniški bazen.

Čestitamo!

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+

Izlet v Bruselj

(Za več slik kliknite na sliko.)

V ponedeljek ob zgodnji jutranji uri se je pričel naš nagradni izlet v Bruselj. Ob peti uri zjutraj smo se Kloštarske princese skupaj z učiteljico Urško Dolgan z avtobusom odpravile na pot proti prestolnici Belgije. Po 16 urni vožnji smo prispeli v Bruselj, kjer nas je evropski poslanec  Franc Bogovič sprejel v prostorih slovenskega veleposlaništva. Zaradi utrujenosti smo se kmalu odpravili v hotel Manhattan, kjer smo bivali vse 3 dni.

Naslednji dan nas je po zajtrku gospod Bogovič skupaj s svojo ekipo odpeljal na ogled bruseljske znamenitosti Atomiuma ter bližnjega parka Mini Evropa, kjer smo si lahko ogledali znamenitosti vseh večjih evropskih mest. Po ogledu smo odšli na kosilo, nato pa smo si nadeli predpasnike in začeli s pripravo dobrot. V mestni hiši smo z dobrotami postregle domače in tuje poslance z evropskega parlamenta in veleposlaništev. Ker smo svoje delo vsi mladi kuharji opravili odlično nas je organizatorica izleta, gospa Anka, odpeljala na belgijske vaflje.

Drugi dan so nam razkazali evropski parlament ter nas peljali  v muzej Parlamentarium. Popoldan pa smo začeli s pripravo jedi za večerno prireditev ob dnevu državnosti, ki se je odvijala na slovenski ambasadi. Gostje so bili z našimi dobrotami zelo zadovoljni saj so nam izrekli veliko pohval. Po napornem popoldnevu je novinarka zaposlena na kanalu A menila, da si princese zaslužimo malce zabave ter prepričala našo učiteljico, da smo skupaj odšle na sprehod v mesto, ter tako čudovito preživele še zadnji večer našega izleta. Nasledje jutro smo se po zajtrku vkrcali na avtobus ter se odpeljali proti Sloveniji.

Kloštarske princese si bomo izlet v Bruselj za vedno zapomnile kot čudovito in nepozabljivo dogodivščino, ki pa ne bi bila tako čudovita brez naše učiteljice, mentorice ter prijateljice gospe Urške Dolgan.

Hana Schlegl, (bivši) 9.a

Nekaj utrinkov si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://24ur.com/bin/video.php?media_id=61630181&section_id=8&article_id=4049609

 

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+

Zaključna prireditev

 

Danes, v sredo, 24. junija, smo na OŠ Toma Brejca s proslavo obeležili zadnji šolski dan in proslavili 24. obletnico razglasitve samostojne Slovenije. V kulturnem programu smo med drugim prisluhnili petju petošolke Ane Kutnar, šolskega pevskega zbora četrto- in petošolcev, ogledali smo si dramsko igro Mojca Pokrajculja v izvedbi šolskega dramskega krožka 2. in 3. razreda in podelili priznanja, ki jih je bilo v letošnjem šolskem letu zares veliko.

Obiskal nas je tudi gospod Tone Ftičar – vodja kamniške izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in dobitnik zlatega priznanja Občine Kamnik za leto 2015 za udejstvovanje na kulturnem področju – in nam namenil nekaj spodbudnih besed o kulturi. V letošnjem šolskem letu smo namreč tudi uradno postali kulturna šola.

Iz rok Marjete Humar, Zvoneta Logarja in Franca Svetelja so izbrani učenci prejeli priznanja in nagrade za sodelovanje na občinskem likovnem in literarnem natečaju Slovenija, moja domovina, naša učenka Maja Toni je na omenjenem natečaju v kategoriji zadnjega triletja prejela celo prvo nagrado, poleg vsega tega pa so nam nekaj povedali tudi skoraj čisto pravi Primož Trubar, Janez Vajkard Valvasor, France Prešeren, Ivan Cankar in Rudolf Maister.

Vsem želimo prijetne, zabavne, zanimive in varne počitnice. Naberite si novih moči, da se 1. septembra spet vidimo zdravi in polni zagona za nove uspehe!

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+

Barcelona 2015

V petek, 12. 06. 2015 ob 13.30, smo se nekateri izmed učencev OŠ Toma Brejca zbrali na parkirišču pred športno dvorano. Tja so po nas prišli Naklanci, katerim smo se pridružili na zaključnem izletu.

Naložili smo prtljago in avtobus za Barcelono je odpeljal. Vožnja tja je bila dolga in naporna. Okoli druge ure zjutraj smo se ustavili v Monaku, kjer nas je na sprehodu, med katerim smo uživali ob pogledu na bogato pristanišče, v hrib grajene stavbe ter predvsem nočno življenje, dobro namočil dež.

V prestolnico Kataloncev smo prispeli okoli desetih zjutraj. Najprej smo se namestili v športnem hostlu v centru mesta, nato pa se odpravili v vlogo turistov.

Naša prva postaja je bil slavni nogometni stadion Camp Nou z dvonadstropnim muzejem. Potem smo imeli na hrupni Rambli prosti čas, zvečer pa smo pred znamenito Sagrado Familio naredili glasbeni šov Sloveniji v čast.

V nedeljo je po zajtrku sledil sprehod po parku Guell, delu razpoznavnega umetnika Gaudija. Po premoru na Rambli smo jo čez najstarejši del Barcelone mahnili proti morju. Peščena plaža, ki se kot neskončna vije ob obali, je bila napolnjena z ljudmi. Vsi osveženi smo se z gondolo povzpeli na Montjuic in pod seboj ozrli skoraj vse širine tega kraja. Videli smo trg Espanya in se počasi odpravili v uro vožnje stran oddaljen Lorell der Mar. Po večerji smo tam doživeli pisano nočno življenje.

V ponedeljek smo občutili slanost in jakost valov morja Costa Brave in se po kopanju na bazenu ali sprehodu po trgovinicah, odpravili proti Srednji Evropi. Ustavili smo se ob DalÍjevi rojstni hiši, v poznejših urah pa še v francoskem Kannu, kjer smo brali podpise slavnih filmskih zvezd ob odtisih njihovih dlani.

Vožnja nazaj je minila hitro in sproščeno, saj so se stkala mnoga nova prijateljstva. Na domača tla smo po prevoženih 3.325 km  izstopili okoli desete ure v torek dopoldne.

Na splošno rečeno o Barceloni, je velemesto, v katerem je posameznik le drobna pikica. Pozna se vpliv severne lege, saj je njihov jezik, katalonščina, precej podoben francoskemu.

Sicer pa je bilo super. Veliko smo uporabljali podzemno železnico. Vodička je bila odlična, tako da zabave ni manjkalo. Imeli smo precej samostojnosti in svobode pa še vreme nam je bilo naklonjeno.

Minilo je zelo hitro, a smo res veseli in hvaležni za tako priložnost!

Maja Toni, 9. a

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+

Naravoslovni dan – 7.r.

Foto: Blaž Horvat in Blaž Bergant

Obiskali so nas predstavniki iz Društva eksotičnih živali BIOEXO (Leja, Žiga, in živali).

Žiga nam je povedal nekaj več o eksotičnih živalih. S seboj je pripeljal indijskega pitona, ameriškega goža, žabo, ptičjega pajka, bradato agamo in leopardjega gekona. Kače smo si lahko dali za vrat, ptičji pajek pa nam je lezel po rokah…

Spoznavali smo tudi belega dihurja, kunce, hrčke, skakače in činčile. Opazovali smo njihovo vedenje, pri tem pa nam je pomagala Leja.

Na koncu pa smo živali še “pocrkljali” z božanjem in ”čohanjem”.

Bile so zadovoljne, mi pa tudi.

Eva Metelko

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+
Stran 1 od 812345...Zadnja »