Dan odprtih vrat Slovenskega narodnega gledališča Drama

V sklopu projekta Erasmus+ “Razvijanje osnovnih spretnosti preko umetniških zmožnosti” smo se učenci, ki smo v tem šolskem letu sodelovali v dramskem klubu, v petek, 19. 5. 2017, udeležili dneva odprtih vrat Slovenskega narodnega gledališča Drama. Tam smo se srečali z gledališkimi ustvarjalci (maskerji, rekviziterji, garderobarji, šepetalko  …), ki so nam predstavili svoje poklice in nam razkrili manj znane gledališke skrivnosti. Ker smo bili nekateri v Drami prvič, smo si ogledali tako zunanjost kot tudi notranjost gledališča. Najbolj pa smo bili navdušeni, da smo imeli možnost spoznati tudi nekatere znane slovenske igralce.

Učenci dramskega kluba

Podelitev nagrad DMFA

V soboto, 13. 5. 2017, je Društvo matematikov, fizikov in astronomov na slavnostni podelitvi Bistroumi 2017 podelilo nagrade najuspešnejšim učencem, dijakom in študentom na državnih tekmovanjih iz matematike, fizike in astronomije.

Nagrado so prejeli tudi učenci naše šole:

  • TIM THUMA, 2. nagrado iz razvedrilne matematike v kategoriji 7. razred,
  • TAJA ŠTEFANIČ, 3. nagrado iz razvedrilne matematike v kategoriji 8. razred,
  • JAKOB IVKOVIČ, 2. nagrado iz razvedrilne matematike v kategoriji 9. razred.

Iskrene čestitke!

Mentorica Nataša Uršič

Mednarodna mobilnost – Erasmus+ 5.dan

Zadnji dan izmenjave je prehitro minil. Na poti do Montille smo si ogledali sončno elektrarno, od koder smo se odpravili v mesto. Kljub dežnim kapljam smo se veselo sprehajali po čudovitih ulicah. Ogledali smo si samostan svete Klare in ostale znamenitosti, nato pa smo odšli na kosilo. V restavraciji smo imeli še predstavitve naših držav. Okrog pete ure popoldne nas je avtobus odpeljal nazaj v Aguilar de la Frontero. Zadnje trenutke naše izmenjave smo pozno v noč preživeli v parku zraven šole, kjer smo se še zadnjič pred odhodom objeli in si segli v roke. Obletavali so nas mešani občutki: veselje, ker smo preživeli tako lep teden, ter žalost, ker smo se morali posloviti od novih prijateljstev. Skratka, na izmenjavi smo izkusili tipično špansko življenje, dokazali smo znanje angleščine oz. španščine ter si pridobili veliko novih izkušenj, ki nam bodo zagotovo ostale v lepem spominu.
Eva Metelko

Rezultati šolskega tekmovanja Logična pošast

Na šolskem tekmovanju, ki je potekalo v petek, 5. 5. 2017, je tekmovalo 159 učenk in učencev od 1. do 9. razreda.

Kar 132 tekmovalcev je osvojilo srebrno (šolsko) priznanje, 22 bronasto priznanje in 5 priznanje za sodelovanje.

S 100% ali skoraj 100% doseženih točk na šolskem tekmovanju so se na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 20. 5. 2017, na OŠ Marije Vere na Duplici, uvrstili:

(več …)

 ZLATA KUHALNICA

Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

Učenci Hana Jenčič Turk, Lan Kočan in Izak Pinosa so sodelovali na kuharskem tekmovanju Zlata kuhalnica. Pripravili so raviole s kranjsko klobaso in skutine štruklje z omako iz gozdnih sadežev.

Za svoje kuharsko ustvarjanje so dosegli srebrno priznanje.

Mentorica Urška Dolgan

 

 

Stran 1 od 6212345...102030...Zadnja »