POHODNO ASTRONOMSKI TABOR – sprememba

Zaradi napovedanega slabega vremena, se bomo v nedeljo po zajtrku odpravili iz Doma na Zelenici proti domu.
Prihod v Kamnik nekje med 11.00-11.30.
Imamo se super in vas vse lepo pozdravljamo!
Učenci 6.a in 6.b razreda ter učiteljici Sergeja in Mojca
Email this to someoneTweet about this on Twitter

POHODNO ASTRONOMSKI VIKEND, 3. in 4. oktober 2015,

POHODNO ASTRONOMSKI VIKEND, 3. in 4. oktober 2015,

Dom na Zelenici (za prijavljene učence iz 6. r.)

 

Odhod: ob 8h izpred športne dvorane FA

Prihod: okrog 17.30 pred športno dvorano FA

Vsebina: pohod Ljubelj-Zelenica, interakcijske igre, nočna orientacija z osnovami astronomije, prva pomoč v gorah, nočni pohod na Triangel, pohod v okolici Zelenice

Hrana za sabo: sendvič za soboto dopoldan, če želite, lahko tudi kaj sladkega za na pohode

Hrana v koči: v soboto kosilo in večerja, v nedeljo zajtrk, malica za s seboj, kosilo; ves čas bivanja imajo otroci na voljo neomejeno količino čaja in sadja

Obvezna oprema: planinska obutev, topla oblačila-bunda, flis,tople hlače, smučarsko perilo, kapa, rokavice, vetrovka, puli, najmanj 1x za preobleči; termovka, ročna ali čelna svetilka

Priporočljiva oprema: daljnogled, družabne igre npr. karte, palerina, beležka in kuli

Če ima kdo od učencev kakšne zdravstvene posebnosti npr. jemanje zdravil ali posebno prehrano, prosimo, da starši oddate pisno napisana navodila učitelju v soboto ob odhodu.

Če se kdo od učencev ne bo držal pravil, ki so priporočena za varno gibanje v gorah, bomo poklicali starše, da ga pridejo iskati.

Za vsa avdiovizualna sredstva ne odgovarjamo in jih odsvetujemo. Priporočamo, da so mobiteli izklopljeni in spravljeni na varnem. Če želite kontaktirati z otrokom po telefonu, vam svetujemo, da ga pokličete v soboto po večerji.

Učiteljici: Sergeja Miklavc in Mojca Beber

 

 

Email this to someoneTweet about this on Twitter

Predtekmovanje za Male sive celice

Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

Foto:  Blaž B.

Po lanski izjemno uspešni sezoni Malih sivih celic je danes popoldne na naši šoli potekalo zadnje od osmih predtekmovanj 22. sezone oddaje Male sive celice.  58 ekip sedmošolcev iz 32 osnovnih šol s področja Ljubljana okolica se je borilo za 4 mesta, ki vodijo v televizijski del kviza.

Med 174 tekmovalci je ekipa naše šole v sestavi Jan Orehek, Nik Drnovšek in Omar Kvaternik Djalil osvojila 1. mesto že na pisnem delu tekmovanja. V javnem delu so se pomerili z osmouvrščeno ekipo pisnega dela in jo premagali. Tako so se Jan, Nik in Omar uvrstili med 32 ekip iz vse Slovenije, ki se bodo pomerile na TV Slovenija v kvizu Male sive celice.

V času popravljanja testov so naši šestošolci pod mentorstvom učiteljic Mateje Kališnik in Romane Zore izjemno navdušili vse tekmovalce in njihove mentorje z odlično izvedenim muziklom Kresniček.

Čestitamo vsem tekmovalcem (tudi naši 2. in 3. ekipi) in nastopajočim za odlično predstavljanje naše šole.

Mentorica Malih sivih celic Nataša Uršič

 

Email this to someoneTweet about this on Twitter

Kulturni dan 8. r.

Za več slik kliknite na sliko.
Foto: Gregor P., Blaž B.
Danes, v torek, 30. 9., smo se učenci 8. razreda odpravili v Kranj, kjer smo obiskali Prešernov muzej, Prešernov gaj, si ogledali razstavo Prelepa Gorenjska in na delavnici pisali z gosjim peresom. Ko smo prišli pred Prešernov muzej, smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je odšla do kipa Franceta Prešerna pred Prešernovim gledališčem in do Prešernovega gaja, kjer je Prešeren pokopan, druga pa je ostala v muzeju, kjer so si ogledali, kje je Prešeren živel zadnja leta svojega življenja. Nato sta se skupini zamenjali. Ko smo si vsi vse ogledali, smo šli vsi na malico, kjer sta se skupini spet podali vsaka na svojo pot. Ena si je ogledala razstavo, druga pa se je naučila pisati z gosjim peresem tako kot France Prešern in napisali so tudi sedmo kitico pesmi Zdravljica, ki je tudi naša himna. Ko si je prva skupina ogledala razstavo, sta se skupini zamenjali. Kulturni dan je bil zelo poučen in nam je bil zelo všeč.
Tjaša Briški, 8. b
Email this to someoneTweet about this on Twitter

Novica

Danes je v Ankaranu potekalo finale državnega prvenstva v odbojki na mivki za dekleta, na katerem so nastopile tudi učenke naše šole. Dekleta v postavi: Klara Ogrinec, Zala Špoljarič, Eva Suhadolčan, Nika Koželj in Pia Božič so igrale odlično in osvojile odlično 2. mesto v državi.

To je največji uspeh učenk naše šole v ekipnih športih v zadnjih 20 letih.

Email this to someoneTweet about this on Twitter

OPB

Začela se je jesen in kmetje na poljih že pobirajo poljske pridelke. V podaljšanem bivanju pa smo z učenci 1. C in 1. A razreda iz papirja izdelali buče.

Email this to someoneTweet about this on Twitter
Stran 1 od 1312345...10...Zadnja »