Izbirni predmeti računalništva

Zaradi trenutnih razmer se oddelki med sabo še zmeraj ne smejo mešati.
Zato bomo z naslednjim tednom naprej organizirali izbirne predmete računalništva tako, da bo vsak teden en oddelek (A, B, C in Č ) imel pouk v živo, ostali na daljavo.

Naslednji teden bodo pouk v živo imeli učenci izbirnega predmeta računalništvu iz oddelka A po urniku. In potem v naslednih tednih po razporedu.

Točen razpored je na spodnji povezavu:
https://docs.google.com/document/d/1jVkvD0PrJYOmP08r2DPRq5NFPN0-xtSvrnu5nqDDGJk/edit

Nagradni fotografski natečaj »Mi v pokrajini«

Naša šola skupaj z Zvezo geografov Slovenije (ZGS) in Društvom učiteljev geografije Slovenije (DUGS) vabi učence od 6. do 9. razreda k sodelovanju na fotografskem natečaju »Mi v pokrajini«.

Informacije o temi in tehničnih zahtevah fotografije so na povezavi: https://www.drustvo-dugs.si/foto-natecaj-mi-v-pokrajini/. Fotografijo pošljite do vključno 12. 3. 2021 na elektronski naslov: sebina.durakovic@gmail.com.

Avtorji najboljših štirih fotografij bodo v šoli prejeli priznanja in praktične nagrade. Še več. Njihove fotografije bomo poslali na državno raven natečaja, kjer bosta organizatorja (ZGS in DUGS) izmed vseh prispelih fotografij izbrala tri najboljša dela, avtorje pa nagradila s priznanjem in knjižno nagrado.

Koordinatorica natečaja: Sebina Duraković

Pouk v šoli od 8. 3. 2021 dalje

Spoštovani starši in skrbniki,
Dragi učenke in učenci,

Vlada RS je včeraj, 3. 3. 2021, napovedala spremembo odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki določa, da bo od 8. 3. 2021 uporaba zaščitnih mask v šoli za učence/ke 6.–9. razreda obvezna ves čas, torej tudi, ko so učenci v matični učilnici (pouk, odmori,…).

V aktualnih razmerah ocenjujemo, da bo to doprineslo k varnejšemu šolskemu okolju, in se zahvaljujemo vnaprej tako za vaše razumevanje kot sodelovanje v zvezi s tem.

Ker čedalje več učencev zjutraj v šolo prihaja brez maske, vas ponovno prosimo, da svojemu otroku zagotovite ustrezno zaščitno masko.

Še vedno ostaja zelo pomembno, da vaš otrok v šolo pride samo, če je zdrav.

Z željo, da bomo uspešno nadaljevali s poukom v šoli, vas lepo pozdravljam.

ravnateljica Mojca Rode Škrjanc

Zobozdravstvena vzgoja

Drage učenke in učenci,

Ustno zdravje je sestavni del sistemskega zdravja, je odločilni dejavnik kakovosti življenja in je povezano s splošnim zdravjem, ohranjanje zdravja zob in ustne votline pa je najtesneje povezano z ustno higieno.

V Zdravstvenem domu Kamnik upajo, da se kmalu srečajo z vami v šoli, dotlej pa so za vas pripravili kratek opomnik – preberite s klikom na gumb Datoteka.

Datoteka

TEDEN PISANJA Z ROKO 2021

V letošnjem šolskem letu smo se drugič pridružili projektu Teden pisanja z roko, katerega osrednja tema je bila »Pišem pismo prijatelju«. Nekateri smo projekt povezali že z decembrskim pisanjem voščil, dobrih želja in sporočil t. i. »skritih prijateljev«, ostali pa smo se večini aktivnosti posvetili med 18. in 22. januarjem, ko je po celotni Sloveniji tudi uradno potekal Teden pisanja z roko 2021.

Čeprav so bile letos vse aktivnosti izvedene na daljavo, smo bili udeleženci odzivni in ustvarjalni. Ustvarili smo mnogo pisnih izdelkov. S pisanjem sporočil drug drugemu smo dokazali, da lahko zapisi na roko ohranjajo povezanost in bližino med nami, še posebno v časih, ko se dolgo nismo družili. Ugotovili smo tudi, da lahko pisanje z roko in digitalna tehnologija hodita z roko v roki – s pomočjo spletnih orodij so namreč fotografije naših zapisov hitreje prišle so svojih naslovnikov.

Fotografije pisnih izdelkov so dostopne v spletni galeriji: https://photos.app.goo.gl/nNBbtiQrZ41A2JUZ9.

Dostopnost
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-66705794-1');