Page With Dual Sidebars

Here is a basic page layout with dual sidebars

DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA NA OŠ TOMA BREJCA

Dan slovenskega športa je državni praznik, ki se v Republiki Sloveniji praznuje 23. septembra. Praznik je bil uveden leta 2020 na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije, kot obletnica 23. septembra 2000, ko je ob zmagi veslačev Iztoka Čopa in Luke Špika ter strelca Rajmonda Debevca na poletnih olimpijskih igrah v Sydneyju prvič zaigrala slovenska himna Zdravljica.

 

Tehniški dan 9.r 

Ponedeljkov tehniški dan za 9. razred bo zaradi napovedanega slabega vremena prestavljen. V ponedeljek (26. 9.) bo za 9. razred pouk po urniku.

MALE SIVE CELICE

Včeraj popoldne je na OŠ Rodica potekal še ustni del predtekmovanja za področje Ljubljana okolica za uvrstitev med 32 osnovnih šol, ki bodo v letošnji sezoni na TV Slovenija tekmovale v kvizu Male sive celice.

Našo šolo so kot prvouvrščeni na pisnem delu, ki je potekal prejšnji torek, zastopali Ažbe Gostič iz 7. b, Ella Poljanšek iz 8. č in Ivona Lederer iz 9. c. Tudi danes so pokazali veliko znanja v dvoboju z OŠ Šmartno v Tuhinju in se uvrstili v studijski del kviza Male sive celice.

Ažbetu, Elli in Ivoni iskreno čestitamo za izjemen uspeh in jim želimo veliko znanja in sreče tudi pred televizijskimi kamerami!

Mentorica Nataša Uršič

OBVESTILO – EKSKURZIJA ALPSKE POKRAJINE in SOŠKA FRONTA – 9. razred

V sredo, 21. 9. 2022, boste imeli učenci 9. razreda ekskurzijo v Zgornjesavsko dolino in Posočje. Zbor bo pred športno halo Frana Albrehta ob 6.45 uri. Odhod avtobusa bo ob 7.00 uri.

Najprej se bomo ustavili v Mojstrani, kjer si bomo ogledali Planinski muzej, nato bo sledila vožnja do izvira Save Dolinke za Zelencih. Na vseh lokacijah kjer se bomo ustavljali bo potekalo terensko delo. Nadaljevali bomo skozi Rateče v Italijo,  proti Rabeljskemu jezeru, na mejnemu prehodu Predel pridemo nazaj v Slovenijo. S seboj imejte osebni dokument in evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

Temperatura na Predelu je lahko občutno nižja kot v dolini, piha lahko tudi močan veter. Ne pozabite na toplejša oblačila (vetrovka, topel pulover, športna obutev, dežnik).

Okoli 14:30 ure nas pričakujejo v  Kobariškem muzeju. Sledil bo ogled 3. italijanske obrambne linije na Kolovratu.  Za ogled  nekaterih kavern na Kolovratu je potrebno imeti svetilko (zadostuje svetilka na mobilnem telefonu).

Zaradi poškodbe cestišča, je možna sprememba poti in časovnic ali prestavitev datuma ekskurzije.

Cena ogleda  obeh  muzejev je 7 EUR.  Stroški avtobusnega prevoza bodo znani naknadno. Vse stroške boste poravnali po položnici.

Prihod v Kamnik je predviden med 19:00 in 20.00 uro.

Šolska malica bo,  REDITELJI morajo ponjo v šolo pred odhodom. Zaradi celodnevne ekskurzije  vzemite še dodatno svojo malico ter dovolj tekočine.

S seboj vzemite mapo, svinčniktrdo podlago in zemljevid Slovenije, ne pozabite na primerno obutev in oblačila.

Uporaba mobilnih naprav, je določena s pravili hišnega reda.

Na ekskurziji se lepo obnašamo, spoštujemo naravo in tujo lastnino, med vodstvom poslušamo in ne klepetamo! Želim vam prijeten dan in pričakujem, da boste z zanimanjem spremljali našo pot.

Vodja ekskurzije:

Andrej Matjan

HITRI LONČKI

Tudi v letošnjem šolskem letu bo v okviru televizijskega kviza Male sive celice potekalo tekmovanje v hitrostnem zlaganju lončkov.

Za sodelovanje v studijskem delu tekmovanja se je bilo potrebno s posnetkom uvrstiti med najboljših 32 ekip iz cele Slovenije. Z izjemnim rezultatom je to uspelo tudi ekipi naše šole, ki jo sestavljajo Luka Rokavec iz 5. c, Kim Kokošar iz 7. b in Jona Golob iz 7. č.

Na povezavi lahko pogledate, kako spretni so bili naši tekmovalci v kvalifikacijah.

Luki, Kim in Joni čestitamo in držimo pesti, da bodo hitri tudi v nadaljnjih dvobojih na TV Slovenija.

Mentorica Nataša Uršič

PODROČNO TEKMOVANJE V ODBOJKI NA MIVKI

 V sredo, 14. 9. 2022, je v Kamniku potekalo področno tekmovanje v odbojki na mivki za učence in učenke letnik 2008 in mlajše. V konkurenci petih ekip so naši fantje v postavi Maks Kovač, Dorian Viriant, Tomaž Toplišek, Žiga Sporn, Timotej Zelič Berčič in Nejc Hribar osvojili prvo mesto in se uvrstili v polfinale šolskega državnega tekmovanja.

Čestitamo.

Obvestilo za učence 6. razreda – tehniški dan

Učenci 6. a, 6. b in 6. c razreda imate v petek, 16. 9. 2022, tehniški dan na temo letalstvo. Zberemo se ob 8.15 pred učilnicami: 25 (6. a), 26 (6. b) in 27 (6. c). S seboj prinesite naslednje potrebščine:

 • copati,
 • časopisni papir ali papir od reklame za zaščito miz,
 • ravnilo ali geo-trikotnik,
 • pribor za pisanje,
 • flomastri.
Kdaj? Kaj?
8.20–9.05 Izdelava modela letala:

 •  F-16
 •  F-117
9.10–9.55 Izdelava modela letala:

 •  F-16
 •  F-117
9.55–10.15 Malica
10.15–11.00 Izdelava modela letala:

 •  F-16
 •  F-117
11.05 – 11.50 Predavanje o zgodovini letalstva in izpolnjevanje učnega lista
11.55 – 12.40 Demonstracija letenja modelov letal, testiranje letal in tekmovanje

 

Zaključek tehniškega dne bo ob 12.40. Predvideni strošek za dva modela letal je 3,66 € (položnica).

Vodja tehniškega dne

Mojca Podbelšek

Obvestilo za športni dan (6. c)

V sredo, 14. 9. 2022, bo športni dan za učence 6. c razreda. Tema športnega dne je pohod in preverjanje znanja plavanja.

Zbor učencev je ob 8.20 pred severnim vhodom v šolo, kjer bodo dobili šolsko malico.

Ker je zjutraj še hladno, se bomo najprej odpravili na pohod – smer Stari grad. Učenci naj bodo primerno opremljeni za srednje zahteven pohod po gozdnih poteh (čevlji z nedrsečim podplatom, nahrbtnik, primerna oblačila, dovolj osvežilne pijače).

Cilj pohoda bo na bazenu v Kamniku, kjer bomo opravili preverjanje znanja plavanja. Učenci morajo zato s seboj imeti tudi kopalke in brisačo, lahko tudi sušilec za lase. Priporočamo kapo in topla oblačila.

Po preverjanju znanja plavanja, se bomo peš vrnili v šolo. Prihod v šolo je predviden do 13.00.

Učenci so na športnem dnevu dolžni upoštevati navodila spremljevalcev in zahteve NIJZ za preprečevanja širjenja okužbe s COVID-19.

Kosilo v šoli bo.

Vodja športnega dne
Franci Griljc

Izpostavljamo

Skupine novic

React-EU – IKT za VIZ

Projekti

O projektu Uživajmo v zdravju

Iskalnik

e-Storitve

(Skupno 2.412 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost