DAN SLOVENSKE HRANE

Tudi na naši šoli bomo v  petek, 21.11.2014, obeležili  dan slovenske hrane. Vsi učenci imajo ta dan dan dejavnosti (naravoslovni ali tehniški dan). Zjutraj bodo imeli tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo vseboval maslo, med, črn kruh, mleko in jabolko. Sledile bodo različne dejavnosti povezane s čebelarstvom (obisk čebelarja), zdravo prehrano, gibanjem, pripravo zdravih jedi, zdravo prehrano v angleškem jeziku,…

Namen tega projekta je, da učence spodbujamo k zdravemu načinu življenja, poleg tega pa poudarimo tudi pomen uživanja hrane iz lokalnega okolja. Poskrbeli smo, da bodo za ta obrok učenci zaužili večino živil, ki so bila pridelana v naši neposredni bližini ( jabolka, mleko, med). Takšna hrana je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in mineralov in s tem višjo hranilno vrednost.

Naj dan slovenske hrane postane prav vsak dan in naj se prav vsak dan začne s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

OBVESTILO

V torek, 24.11.2014, bo potekal naravoslovni dan za učence osmih razredov, z naslovom Spolnost. Predavala bosta dr.  Denis Baš in dr. Tjaša Schwarcbartel iz zdravstvenega doma Kamnik.

Učenci se zberete ob 8.20 uri pred učilnico št. 16 – dečki 8. A in 8. B razreda ter učilnico št. 18 deklice  8. A in 8. B razreda.  S seboj imejte copate.

Naravoslovni dan bomo zaključili ob 12.40 uri.

 

Vodja naravoslovnega dne:

Marjeta Orehek

Dostopnost