Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

Bele snežinke so že zjutraj pozdravile učence in učitelje iz Bolgarije, Romunije, Portugalske, Turčije  in Španije. Gostujoči učitelji in učenci so se snega zelo razveselili.

Dan smo začeli v preddverju šole, kjer so učenci prostovoljci (Modri noski) gostujoče pozdravili s sladkim presenečenjem. Po sproščenem klepetu o potovanju smo si ogledali proslavo, v kateri sta navzoče nagovorila ravnateljica Mojca Rode Škrjanc in koordinator projekta Iztok Škof. Prireditev je popestrilo petje otroškega pevskega zbora pod vodstvom Mateje Kališnik, v vlogi voditelja pa se je odlično izkazal
Matic Šubelj. Prostovoljci so učencem in učenkam izročili simbolična darila dobrodošlice. V vrečki gostujočih učiteljev je bilo tudi sladko presenečenje, za katerega je poskrbela ETA Kamnik.

Po prireditvi smo se odpravili proti mestni hiši, kjer nas je sprejel gospod podžupan Matej Slapar.

Gostujoči učenci so imeli eno šolsko uro možnost prisostvovati pri pouku, učitelji pa so si ogledali šolo. Navdušenje je bilo obojestransko.

Za povezovanje in zabavne socialne igre je poskrbel učitelj Rok Hribar. V veliki telovadnici je odmeval smeh, ki nas je pospremil na ogled ˝zimskega˝ Kamnika.

Prvi dan je za nami. Veselimo se vseh nadaljnjih, ko bomo imeli priložnost tkati nove prijateljske vezi in spoznavati tuje kulture.

                          Anja Kotnik Lebar in Tanja Ivanjko Kovačič

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost