Nagradna zaključna prireditev za učence, ki so v letošnjem šolskem letu opravili BRALNO ZNAČKO, bo v sredo, 23. 5. 2018, v šolski telovadnici.

Učenci od 5. do vključno 9. razreda boste prireditev obiskali prvo šolsko uro, učenci od 1. do vključno 4. razreda pa drugo šolsko uro. Pouk ostale ure poteka po urniku.

V goste smo tokrat povabili štiri čudovite pripovedovalce, med njimi je eden tudi muzikant, prisluhnili pa bomo živalskim pravljicam iz zbirke bolgarskih pravljic Petelinček Kratkorepec:

Kot naše zverinice iz Rezije se tudi živalice v bolgarskih pravljicah včasih zelo marajo, drugič zelo kregajo, druga drugi nesebično pomagajo ali strupeno škodijo. Znajo se šaliti in znajo modrovati. Včasih se jemljejo preveč resno in se napihujejo, včasih pametno rešijo kak problem … 

Živalske pravljice iz sveže zbirke bolgarskih pravljic Petelinček kratkorepec bodo pripovedovali Katja Preša, Boštjan Napotnik in Rok Kosec, muziciral bo Goran Završnik. 

Dogodek je bil del osrednjega programa 21. pripovedovalskega festivala v Cankarjevem domu, zato smo še posebej ponosni, da bodo tokrat gostje v naši šoli.


Želim vam obilo užitkov ob poslušanju mojstrske pripovedovalsko-glasbene skupine.

Vsem bralcem pa iskreno čestitam ob prejetem priznanju in vam želim prijetno urico v družbi pravljic in pripovedovalcev. In, naj še zašepetam: z zaključeno bralno značko se branje ne končuje, temveč začenja. Posezite po knjigah, dovolite, da vas zapeljejo v brezmejne svetove, ki so lahko neskončno oddaljeni, pa vendar tako blizu.

»Z rednim branjem si bogatite duha in vračate voljo do življenja.« (Lewis Timberlake)

Mentorica BZ: Marta Grkman

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost