Učenci osmih in devetih razredov smo imeli predavanje o varnosti v prometu. Slišali smo tudi zgodbo prometnega ponesrečenca s hudimi poškodbami.

Predavanje je bilo poučno in zanimivo, vsi udeleženci smo se začeli zavedati nevarnosti v prometu in posledic, ki se lahko zgodijo.

Slišali smo zelo žalostno in poučno zgodbo člana organizacije, ki ozavešča mlade o nevarnostih in posledicah v prometu. Organizacija sprejema udeležence prometnih nesreč s hudimi posledicami in jim pomaga začeti novo življenje.

Spoznali smo Boruta, ki nam je zaupal svojo življenjsko izkušnjo. Povedal nam je, da se je kot mlad zelo rad ukvarjal s športi. Neke noči, ko se je pod vplivom alkohola vračal z zabave in se usedel v avto se mu je pripetila huda nesreča. Naslednji dan, ko se je zbudil v bolnišnici, se ni spomnil ničesar, a njegovo telo se ni odzivalo. Postal je paraplegik. Mislil je, da se mu je ves svet podrl, vendar je z naporno rehabilitacijo spet zaživel. Ponovno je začel uživati v športih prilagojenih njegovemu stanju.

Ob koncu njegovega poučnega predavanja smo se vsi zamislili in zavedali kako hitro se nam lahko spremeni življenje.

Eva Lončar in Lia Kerpan 8.a

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost