V petek, 31. 5. 2019, smo najuspešnejši tekmovalci Mednarodnega matematičnega Kenguruja, ki smo dovolj točk dosegli tudi na državnem tekmovanju, v organizaciji in na povabilo Društva matematikov, fizikov in astronomov, odšli na nagradni izlet v Benetke.

Celodnevni izlet se je pričel že v zgodnjih jutranjih urah. V pristanišču Punta Sabbioni smo se vkrcali na panoramsko ladjo. Po beneški laguni smo pluli do otoka Burano, na katerem smo si ogledali znamenitosti ribiškega barvitega otočka, predvsem pa znamenite buranske čipke. Imeli smo tudi nekaj prostega časa, ki smo ga porabili za spoznavanje in sprehod po Buranu.

Z ladjo smo nadaljevali vožnjo do otoka Murano, kjer izdelujejo znano muransko steklo, ki slovi po celem svetu. Na otoku ga izdelujejo že od leta 1291. Ogledali smo si, kako mojster oblikuje edinstvene steklene izdelke, za katere sta potrebna izredna preciznost in veliko znanja ter izkušenj. Potem smo imeli še nekaj časa za nakup teh spominkov.

Nazadnje smo odšli še do samega osrčja Benetk. Z ladjo smo se pripeljali na Trg sv. Marka, kjer smo si najprej ogledali zunanjost Doževe palače, most vzdihljajev, znameniti zvonik in baziliko sv. Marka ter astrološko uro. Pot smo nadaljevali vzdolž Canala Grande do mostu Rialto. Z mostu smo imeli tudi dober pogled na gondole, ki so potovale pod njim. Potem smo imeli še dve uri prostega časa, ki smo ga izkoristili za sprehod po centru, nakup spominkov ter spoznavanje beneških ulic, ki so si druga drugi zelo podobne.

Tako se je naš zelo zanimiv izlet končal. Uživali smo in izvedeli veliko novega o Benetkah. Domov smo se vrnili v poznih večernih urah.

Maša Svetec, 7 .a in Tim Thuma, 9. a

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost