”Strpnost je harmonija v različnosti. Za mednarodno harmonijo je bistveno, da posamezniki, skupnosti in narodi sprejmejo in spoštujejo večkulturno naravo človeške družbe. Brez strpnosti ne more biti miru in brez miru ne more biti razvoja ali demokracije. V modernem svetu je strpnost bolj ključna kot kdaj koli prej.                                     (povzeto po: Deklaracija o načelih strpnosti, 1995; slovenski prevod: Izobraževalni center Eksena)

  1. novembra vsako leto obeležujemo mednarodni dan strpnosti. V preteklih tednih smo strpnosti namenili še poseben poudarek ter s tem krepili in ozaveščali pomen strpnih odnosov za sobivanje v družbi. Vsak od nas je pomemben člen v skupnosti, ki jo imenujemo človeštvo. Šele ko se bomo vsi zavedali, da je življenje lepše, če drug z drugim sodelujemo in smo prijazni, bo naš vsakdan zagotovo lepši.

Na strpen odnos vas na glavnem vhodu opomnijo odtisi dlani, ki so jih v podaljšanem bivanju pridno izdelali učenci 2. b-oddelka, in verzi Toneta Pavčka.

Bodite drugim sonce.

Anja Žavbi

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost