V letošnjem  januarju si bodo učenci  2. in 3. razreda ogledali lutkovno predstavo TJULENJ ( Laponska pripoved v glasbi in papirju). V Lutkovno gledališče v Ljubljano bomo odšli v sredo,  29. 1. 2020 (2. razred)  ter v četrtek, 30. 1. 2020 (3. razred).

Odhod iz šole je ob 8.20 uri, zato prosimo, da ste točni!

 Učenci naj imajo s seboj nahrbtnik, kamor bodo shranili malico ter rokavice in kapo,  ki se sicer v garderobi gledališča izgubljajo.

Stroške kulturnega dne boste starši poravnali s plačilom  položnice (vstopnica – 4€, cena prevoza bo znana naknadno).

 » …Vsak človek, vsaka žival in vsaka stvar ima dušo. To razumejo predvsem nam nerazumljiva, pozabljena, a še vedno živeča ljudstva, ki v rokah držijo niti obstanka kolektivnega nezavednega kulturnega spomina. Predstava sloni na motivih laponskih pripovedi in ljudskega izročila izginjajoče kulture. Od njih lahko izvemo in se ob njih zavemo, da obstajajo tudi drugačni načini komunikacije, kot je jezik…«

 (Lutkovna predstava: Avtor:Matija Solce, Režiser in avtor glasbe:Matija Solce, Avtor likovne podobe in scenografije:Brane Solce, Dramaturginja:Jelena Sitar Cvetko, Asistentka režije:Tjaša Bertoncelj, Avtorica glasbe:Zvezdana Novaković)

Vir: http://www.lgl.si/si/predstave/vse-predstave/901-Laponske-pravljice#.XhR3NVVKjcs

Vsem želimo prijetno urico v gledališču, pazimo na lepo vedenje in uživajmo ob junakih, ki nas bodo razveselili v sredinem in četrtkovem poldnevu!

Vodja kulturnega dne: knjižničarka Marta Grkman Repolusk

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost