Še en dan in zaključili bomo s šestim tednom pouka na daljavo. Vsi se zavedamo, da brez vas, dragi starši, to ne bi bilo mogoče. Zato se vam želim v svojem imenu in imenu učiteljev pred počitnicami ponovno zahvaliti.

Hvala vam, ker vaše otroke spodbujate k vsakodnevnemu učenju.

Hvala vam, ker ste zlasti pri mlajših otrocih že skoraj pravi učitelji.

Hvala vam, ker vsak dan svojim otrokom posojate vaš e-mail naslov, s katerega potem vi ali vaši starejši otroci sami pošiljajo na tisoče fotografij tekstov, izdelkov, računov …

Hvala vam, ker spodbujate otroke h gibanju. Verjamem, da starši najstnikov vlagate vse moči, da jih iz »ležečih položajev« spravite v gibanje.

Hvala vam, ker vsak dan skrbite, da imajo redne obroke hrane, da je je vse pospravljeno in na svojem mestu, kolikor je glede na situacijo to mogoče.

Hvala vam, ker se trudite za strpne pogovore tudi takrat, ko imate že vsega dovolj.

Hvala vam za vse tisto, česar sploh nisem omenila.

Z vsem omenjenim se trudite, kljub temu da ste tudi sami v nezavidljivih situacijah. Nekateri morate biti že ves čas v službi, mnogi opravljate naporno delo od doma, nekateri ste na čakanju in je vaša prihodnost negotova in še bi lahko naštevala. A vse to zmorete, ker imate radi svoje otroke in jim želite le najboljše.

Verjemite, tudi mi, vsi zaposleni, jih imamo radi in se trudimo za njih po najboljših močeh ter hkrati razumemo vse vaše stiske.

Želim vam, da si med prvomajskimi počitnicami tako vi, kakor tudi vaši otroci, res oddahnete od pouka. Lahko zapišem, da še nobene počitnice doslej niso bile tako težko pričakovane.

Vsekakor pa je še bolj težko pričakovan prihod otrok nazaj v šolo, kar pa ni odvisno ne od vas in ne od nas. Držimo pesti, da bi se to čimprej zgodilo.

Še vedno velja, da se lahko obrnete na naše strokovne delavce in seveda tudi name, če boste potrebovali kakršnokoli pomoč. Včasih že samo pogovor reši veliko.

Pošiljam vam lepe pozdrave iz naše prelepe, a osamljene in trenutno brez »duše«, šole!

Mojca Rode Škrjanc,
ravnateljica

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost