sredo, 15. 9. 2021, boste imeli učenci 9. razreda ekskurzijo v Zgornjesavsko dolino in Posočje. Zbor bo pred športno halo Frana Albrehta ob 6.45. Odhod  obeh avtobusov bo ob 7.00.

Najprej se bomo ustavili na Zelencih, kjer si bomo ogledali izvir Save Dolinke, nato bo sledila vožnja skozi Kranjsko Goro in naprej na Vršič. Na postankih boste opravljali terenske meritve in opazovanja.

Temperature na Vršiču so lahko občutno nižje kot v dolini, piha lahko tudi močan veter, zato imejte s seboj tudi toplejša oblačila (vetrovka, topel pulover, flis, kapa).  Za popoldne so napovedane padavine, s seboj imejte tudi dežnik.

Sledila bo vožnja po dolini Trente s postankom. Okoli 14. ure nas pričakujejo v Kobariškem muzeju, posvečenemu soški fronti.

Sledil bo ogled 3. italijanske obrambne linije na Kolovratu.  Za ogled  nekaterih kavern na Kolovratu je potrebno imeti svetilko (zadostuje svetilka na mobilnem telefonu).

Cena ogleda  muzeja je 3 EUR.  Stroški avtobusnega prevoza bodo znani naknadno. Vse stroške boste poravnali po položnici.

Prihod v Kamnik je predviden med 19. in 20. uro.

Šolska malica bo, REDITELJI morajo pred odhodom ponjo v šolo. Zaradi celodnevne ekskurzije  vzemite še dodatno svojo malico ter dovolj tekočine.

S seboj vzemite mapo, svinčnik, trdo podlago in zemljevid Slovenije; ne pozabite na primerno obutev in oblačila.

Učenci so na ekskurziji dolžni upoštevati navodila spremljevalcev in zahteve NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19. Na avtobusu in v muzeju je obvezna uporaba maske.

Uporaba mobilnih telefonov in ostalih glasbenih predvajalnikov je določena s pravili hišnega reda.

Na ekskurziji se lepo obnašamo, spoštujemo naravo in tujo lastnino, med vodstvom poslušamo in ne klepetamo! Želim vam prijeten dan in pričakujem, da boste z zanimanjem spremljali našo pot.

Vodja ekskurzije:

Andrej Matjan

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost