Na RTV Slovenija letos uvajajo v oddajo MALE SIVE CELICE novo rubriko, tekmovanje, ki se imenuje HITRI LONČKI in bo potekalo vzporedno, a neodvisno od zdajšnjega kviza. Ta igra je svetovno znana in gre za hitrostno zlaganje in podiranje lončkov, ki se igra na več ravneh in ima v svetu ligaška tekmovanja ter svetovno prvenstvo. Tekmovanje v oddaji MALE SIVE CELICE bo sledilo turnirskemu sistemu.

Tudi na naši šoli smo se prijavili na predtekmovanje MSC Hitri lončki in se z ekipo, v kateri nastopajo Leja Železnik in Matija Slapničar iz 6. b ter Lenart Golob in 8. c, uspeli uvrstiti med 32 najboljših ekip v Sloveniji.

V prvem krogu tekmovanja, ki je na TV Slovenija potekal v sredo, 29. 9. 2021, smo se pomerili z ekipo iz OŠ Šmarje – Sap. Tekmovalci so morali lončke zložiti v treh fazah, najprej 3-6-3, ki sta ji sledili fazi 6-6 in 1-10-1, vse pa so se končale s prvotnim zlaganjem navzdol 3-6-3. Tekma je bila zelo napeta. Leja, Matija in Lenart so pokazali veliko natančnosti in spretnosti pri zlaganju in podiranju lončkov. Dosegli so rekordni čas in se tako uvrstili v naslednji krog tekmovanja.

Tekmovalni nastop Leje, Matije in Lenarta si boste lahko pogledali predvidoma v eni od decembrskih oddaj MALE SIVE CELICE, danes pa si že lahko pogledate posnetek »vroče vaje«.

Iskrene čestitke!

Mentorica Nataša Uršič

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost