Učenci 2. razreda si bodo v četrtek, 24. 3. 2022, v Lutkovnem gledališču v Ljubljani ogledali lutkovno predstavo z naslovom Obisk.

Malica za vse učence bo takoj po prihodu v šolo, zato prosimo starše, naj otroke pravočasno pripeljejo v šolo. Kosilo in ostale dejavnosti bodo potekale po ustaljenem programu. Stroške kulturnega dne boste starši poravnali s plačilom  položnice (vstopnica – 4€, cena prevoza bo znana naknadno).

Vsem želimo prijetno urico v gledališču, pazimo na lepo vedenje in uživajmo ob junakih, ki nas bodo razveselili v četrtkovem dopoldnevu!

 

Vodja kulturnega dne: knjižničarka Marta Grkman Repolusk

 

Stari risar živi sam. Nikomur ne odpre vrat in nikoli ne zapusti svojega stanovanjca. Njegovo življenje je posivelo. Nekega dne si iz starega papirja začne izdelovati skodelico. In potem še čajnik in cvetje … Iz predmetov okoli sebe začne snovati magični domišljijski svet, v katerem ni več tako osamljen. Njegovo sobo prebudijo podobe ljubezni in topline, risar pa končno zbere pogum, da odpre vrata in v svoj dom spusti barve.

Rahločutna uprizoritev o prijateljstvu, osamljenosti in strahovih je nastala po motivih istoimenske slikanice nemške avtorice in ilustratorke Antje Damm. V prevodu Tine Mahkota je izšla leta 2015 pri založbi Zala. Istega leta je prejela nemško nagrado za mladinsko književnost – leipziški bralni kompas, leta 2016 zlato hruško, lani pa je prejela nagrado New York Timesa za najlepše ilustrirano otroško slikanico. 

(vir: http://www.lgl.si/si/predstave/vse-predstave/906-Obisk#.YiCvLejMLcs )

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost