Pevski vikend

Pevke in pevci sporočamo, da smo srečno prispeli v dom CŠOD Bohinj in se že intenzivno pripravljamo.

VESELA ŠOLA

8. 3. 2023 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju Vesela šola. Bronasto priznanje sta prejela Lenart Lindič, 5. b in David Prašnikar, 4. a.
Na državno tekmovanje so se uvrstili trije učenci: Ažbe Gostič, 7. b, Neli Jenčič Turk, 8. b in Julija Suhodolčan, 9. a.
Čestitke vsem tekmovalcem, udeležencem državnega tekmovanje pa veliko veselošolskega znanja še naprej.
mentorica: Andreja Žavbi Kren

Zmagovalci šolskega natečaja »Mi v pokrajini«

V sredo, 15. 3. 2023, se je zaključil šolski fotografski natečaj »Mi v pokrajini«, v okviru katerega so bili učenci od 6. do 9. razreda vabljeni k fotografiranju pokrajine v vseh svojih razsežnostih. Skladno s temo natečaja je morala fotografija vključevati vsaj sledove človeka v pokrajini.

Komisija, v sestavi Mojca Janžekovič, Sonja Žmavc in Iztok Škof, so pregledali devet  fotografij, izmed katerih so izbrali štiri  najboljše, ki jih bomo poslali na državni natečaj.

Avtorji in naslovi najboljših fotografij

(več …)

22. marec – svetovni dan voda

V sredo, 22. 3. 2023, bomo obeležili svetovni dan voda. Kot Ekošola smo (in še bomo) v sklopu projekta Voda – naše bogastvo učencem približali pomen vode in problematiko pomanjkanja pitne vode.

Petošolci so v času podaljšanega bivanja izdelali plakate s slikovnimi prikazi o razporeditvi vode in kopnega na Zemljinem površju, razmerju med slano in sladko vodo na Zemlji, ukrepih za varčevanje z vodo, načinih varovanja vode in kroženju vode v naravi. O predelanih vsebinah so v šolskem ekokotičku ozaveščali mlajše učence. Bili so tudi vodni detektivi, ki so raziskovali, koliko pip je na šoli, v kakšnem stanju so ter kolikšna je porabo vode v šoli in doma.

Šestošolci in sedmošolci so svoje znanje o vodnem krogu prikazali na najrazličnejše načine (v obliki shem, miselnih vzorcev ipd). Pri pouku naravoslovja so nekaj ur že namenili ozaveščanju vpliva človeka na vodne ekosisteme. Sedmošolci so v manjših skupinah raziskovali onesnaženost različnih vodnih virov in njene posledice ter ugotovitve predstavili razredu.

V okviru projekta trenutno poteka aktivnost “Posvojitev” vodnega telesa v bližini, pri kateri sedmošolke opazujejo in preučujejo bližnji vodni vir ter živi svet v vodi in njeni okolici, v načrtu pa je še izvedba fotografskega natečaja na temo vode.

S klikom na sliko si lahko pogledate utrinke nekaterih dejavnosti.

Vodji projekta:

Tjaša Bergant in Sebina Duraković

 

 

Ekskurzija za učence 6. razreda

LUKA KOPER – KRAJINSKI PARK STRUNJAN – PIRAN

V torek, 21. 3. 2023, si bomo ogledali Krajinski park Strunjan, se z avtobusom zapeljali po Luki Koper in se z vodičko sprehodili po Piranu. Na vseh lokacijah, kjer se bomo ustavili, bo potekalo terensko delo.

Zbor je ob 6.45 na parkirišču ob športni dvorani OŠ Frana Albrehta. Odhod bo ob 7.00. Zamudnikov ne bomo čakali. Predviden povratek v Kamnik je okoli 18. ure.

Dežurni učenci gredo v šolo po malico (vhod v jedilnico z dvorišča pri kolesarnici). Zaradi pomanjkanja časa ne moremo organizirati kosila (šolsko kosilo je za ta dan odjavljeno), zato imejte s seboj še svojo malico. Imejte tudi dovolj vode. Oblečeni bodite vremenu primerno. S seboj imejte še pisalo in tršo mapo, saj boste na poti reševali terenski list.

Uporaba mobilnih telefonov je določena s pravili hišnega reda.

Vse stroške ekskurzije boste poravnali s plačilom položnice.

Na ekskurziji se lepo obnašamo, spoštujemo naravo in tujo lastnino, med vodstvom poslušamo in ne klepetamo.

Želiva vam prijeten dan in pričakujeva, da boste z zanimanjem spremljali pot.

Sebina Duraković in Sebastjan Zupin

Šola v naravi – 3. dan

Zadnji dan šole v naravi smo izvedli različne športne dejavnosti in raziskovali okoliški gozd. Pred kosilom smo spakirali kovčke in se pripravili za odhod domov. Po slastnem obroku smo se poslovili od CŠOD Čebelica in krenili na pot.
2. B in 2. C

Šola v naravi 2. dan

Drugi dan je zelo hitro minil, saj smo doživeli veliko zanimivega. Po zajtrku smo se preizkusili v plezanju, nato pa smo se odpravili na učno uro v gozd. Časa je bilo dovolj tudi za igro pred domom. Popoldne smo zlagali lesene kocke in s pomočjo zemljevidov iskali skrite predmete. Konec dneva smo si popestrili z nastopi in plesno zabavo. Zvečer smo polni vtisov brez težav zaspali.
2. B in 2. C

KULTURNI DAN 6. IN 7. RAZRED – ponedeljek, 20. 3. 2023

V ponedeljek, 20. 3. 2023, boste imeli učenci 6. in 7. razreda kulturni dan. Spoznali boste Plečnika in si v Domu kulture Kamnik ogledali baletni koncert. Zberemo se ob 8.20 v naslednjih učilnicah:
6. a v učilnici 14,
6. b v učilnici 10,
6. c v učilnici 17,
7. a v učilnici 23,
7. b v učilnici 26,
7. c v učilnici 27,
7. č v učilnici 18.
Kulturni dan se bo zaključil ob 12.40. S seboj prinesite peresnico.
Dostopnost