Erasmus+ Raising responsibility for learning

Dan dejavnosti Tradicionalni slovenski zajtrk

 

Predstavitev projekta

31. 8. 2021 / Novica

Na pedagoški konferenci smo učiteljem predstavili aktivnosti na projektu. 3 udeleženci so predstavili izobraževanja, ki so se jih udeležili.

Poleg tega smo učitelje povabili na nov projekt Erasmus KA1, ki ga je potrebno prijaviti do začetka oktobra.

 

Outdoor Learning

7. 8. 2021 / Novica

Konec junija se je učiteljica Mojca Janžekovič udeležila seminarja za učitelje, z naslovom Iceland outdoor education oz. izobraževanje na prostem.

Cilj seminarja je bil razviti tako teoretično kot tudi praktično znanje na temo pouka na prostem z načeli okoljske vzgoje. 

Na seminarju so učitelji pridobili nova znanja s področja islandskega šolskega sistema in usvojili nove metodologije iz področja okoljske vzgoje. Udeleženci so analizirali študije primerov, kot so skavtska organizacija na Islandiji in vpliv na okoljsko problematiko, sodelovali so v razpravah in debatah, v igri vlog. Udeležili so se videokonference in sodelovali v delavnicah, ki so jih pripravili lokalni strokovnjaki. Kljub strogim epidemiološkim ukrepom, so uspeli obiskati nekatere lokalne zasebne in javne ustanove. Podjetje Friðheimar, ki se ukvarja s celoletno vzgojo paradižnikov v rastlinjakih (izkoriščanje geotermalne energije). Turistično kmetijo Efstidalur, ki je znana po prenočitvenih kapacitetah višjega kakovostnega razreda ter proizvodnji lastnih mlečnih izdelkov, med katerimi izstopa domači sladoled različnih okusov. Lava center, interaktivni muzej islandskih ognjenikov in njihovih izbruhov.

Učenje na prostem se uporablja za promocijo pozitivnih vzgojnih vrednot skozi gibanje posameznika. Dokazano je, da z dobro opredeljenim učnim načrtom učenec izboljša svoj duševni, čustveni, fizični in socialni razvoj.

 

Project based Learning

21. 7. 2021 / Novica

V mesecu juliju smo se v sklopu Erasmus+ udeležili enotedenskega izobraževanja na temo projektnega učenja.
Projektno učenje je metoda poučevanja, znotraj katere učenci pridobijo znanje in veščine tako, da dalje časa preučujejo, raziskujejo in se odzovejo na pristno, privlačno in zapleteno vprašanje, problem ali izziv.
Na konkretnem primeru smo po metodologiji projektnega učenja po korakih skupaj z mednarodnimi partnerji načrtovali projekt, ki se lahko izvede v šoli.
Poleg tega smo spoznali še druge metode sodelovalnega učenja: šest klobukov, Jig Saw metodo.
Pridobljeno znanje smo že koristno uporabili v šoli, saj metodologijo projektnega učenja uporabljamo pri vodenem delu v okviru interesne dejavnosti.
Če želimo učence pripraviti na uspeh v življenju, jih moramo pripraviti na svet, ki temelji na projektih. Zato moramo v učenje na podlagi projektov vedno vključiti primere uporabe v resničnem svetu. To učencem utrdi predstavo, da lahko razčlenijo prihodnje težave.

 

Projekt Erasmus KA1 – Raising responsibility for learning

29. 9. 2020 / Novica

Šola se je prijavila na mednarodni projekt Erasmus KA1 z naslovom Raising responsibility for learning. Projekt je odobren in začele so se aktivnosti.

5 učiteljev bo svoje znanje nadgrajevalo na različnih enotedenskih izobraževanjih v tujini. S projektom želimo doseči naslednje cilje:

  • spodbujanje strokovnega razvoja udeležencev in jih opomočiti za izzive šolstva 21. stoletja,
  • spoznavanje novih metod poučevanja in učenja,
  • aktivno izvajanje družbene in okoljske odgovornosti učiteljev in učencev naše šole.
  • prilagajanje učenčevim potrebam in sprejemanjem drugačnosti
  • pridobivanje mednarodnih stikov in s tem razvijati evropsko identiteto.

Več o projektu si lahko preberere tukaj.

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost