Pogosta vprašanja

Vprašanje: Kako je jutranje varstvo organizirano za učence 2. in 3. razreda?

Jutranje varstvo je v skladu z 22. členom Zakona o osnovni šoli organizirano in financirano samo za učence 1. razreda. Ker se s strani staršev pogosto pojavljajo potrebe po jutranjem varstvu tudi za starejše otroke, že nekaj let za te otroke organiziramo jutranje varstvo, ki ga financirajo starši. Tak način organizacije je do sedaj vedno podprl tudi Svet staršev.

Starši, ki za svojega otroka potrebujejo jutranje varstvo, obrazloženo vlogo oddajo do konca maja, v juliju pa prejmejo prijavnico, ki jo do konca avgusta vrnejo v šolo.

Vprašanje: Zakaj otrok ne more obiskovati obveznega izbirnega predmeta, ki si ga je izbral?

Učencem ponudimo na izbiro več predmetov, izvajamo pa le lahko določeno število obveznih izbirnih predmetov, saj smo omejeni z normativom, ki nam ga predpisuje zakonodaja. Tako izvajamo tiste predmete, kjer je prijavljenih največ učencev.

Vprašanje: Kdaj se začenjajo izvajati šolske športne dejavnosti?

Z izvajanjem šolskih športnih dejavnosti, ki jih izvajajo zunanji izvajalci (nogomet, košarka,..),  pričnemo v začetku oktobra. Odvisni smo namreč od urnikov zunanjih izvajalcev.

Vprašanje: Kako je z organizacijo šolske prehrane?

Zajtrk, dopoldansko in popoldansko malico pripravljamo v šolski kuhinji. Jedilnike pripravi vodja šolske prehrane v skladu s smernicami zdrave prehrane.

Kosila v šoli samo delimo, pripravijo in dostavijo jih iz kuhinje GSŠRM Kamnik. Vodja prehrane je v kontaktu z vodjo šolske kuhinje GSŠRM.

Vprašanje: Zakaj je premalo zunanjih športnih površin?

Projekt prenove in dograditve OŠ Toma Brejca je bil vezan tudi na gradnjo nove OŠ Frana Albrehta in zato zasnovam v več fazah. Po gradnji OŠ Frana Albrehta, ki se žal še ni začela, projekt predvideva rušenje stare OŠ Frana Albrehta in na tem mestu ureditev zunanjih športnih površin za uporabnike obeh šol.

(Skupno 643 obiskov, današnjih obiskov 1)
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-66705794-1');