Page With Dual Sidebars

Here is a basic page layout with dual sidebars

Naša šola praznuje

V soboto, 24. 2. 2024, je minilo 10 let, odkar smo pričeli s poukom v prenovljeni in dograjeni naši šoli. Spomin na ta dogodek je še vedno zelo živ in vsi zaposleni, ki smo bili del te zgodbe, smo podoživljali trenutke izpred desetih let oziroma še prej. Kljub temu, da je stavba v desetih letih postala premajhna, je njen izgled še vedno kot nov, saj vsa leta res skrbimo zanjo.

Danes smo z učenci in zaposlenimi obeležili 10. obletnico s torto velikanko. In kot se za obletnice spodobi, smo ji tudi zapeli »Vse najboljše«. Z nami je praznovala tudi podžupanja Romana Učakar.

Draga naša šola, tudi v naslednjem desetletju ti želim, da boš dobro služila sedanjim in bodočim generacijam šolske mladine in zaposlenim!

Mojca Rode Škrjanc

Športni dan – SPREMEMBA

Posredujemo Informacije za športni dan, ki bo na sporedu v sredo, 28. februarja.
Zbor je za vse dejavnosti razen smučanja in deskanja PRED ŠOLO, kjer prevzamete malico in nato skupaj z učitelji odidete do železniške postaje Kamnik (‘Vagončka’), kjer vas bodo čakali avtobusi. Smučarji zaradi nošenja opreme malico prevzamete na železniški postaji in se zberete kar tam(!).
Denar za izposojo drsalk oziroma čelade imate s seboj, saj se oprema poračuna na sami aktivnosti (na Bledu in v Snoviku je cena izposoje drsalk 4 evre).
!!!SPREMEMBA!!!  Zaradi današnjega dežja je aktivnost na Jezerskem odpovedana in prestavljena na Krvavec, kjer bodo imeli vsi prijavljeni učenci sankanje (sanke dobijo na Krvavcu)
Časovnica:
Smučanje (Krvavec) zbor ob 7:15 uri pri železniški postaji in odhod ob 7:30. 
 
Zimska olimpijada (Krvavec) zbor ob 7:45 pred šolo in odhod avtobusa ob 8:00.
(vsi prijavljeni za aktivnosti na Jezerskem greste na Krvavec na sankanje).
 
Drsanje in plavanje (Snovik) zbor ob 8:15 pred šolo in odhod avtobusa ob 8:30.
 
Pohod in drsanje (Bled) zbor ob 8:30 uri pred šolo in odhod avtobusa ob 8:45 uri.
(Tisti, ki se izbrali smučanje in deskanje imate odjavljeno kosilo, saj se nazaj vračamo po 14. uri. Po novem je zaradi odpovedi aktivnosti na Jezerskem in prestavitev na Krvavec kosilo odpovedano tudi za učence, ki so izbrali ZIMSKO OLIMPIJADO in v sredo odidejo na sankanje na Krvavec. Hvala za razumevanje.

Spomladanske vaze

Tokrat smo v gozdu iskali prve znanilce pomladi. Trobentice, žafran, zvončki… Previdno smo jih nekaj nabrali in zbrali v vaze, ki smo jih prej poslikali s pomočjo naravnih materialov. Ustvarjanje v gozdu je zakon!
3. R in mentorici Patricija Urankar in Andreja Žavbi Kren

Obvestilo: kulturni dan za učence 3. razreda

Ogled predstave v Lutkovnem gledališču v Ljubljani – Emil in detektivi

Učenci 3. razreda si bodo v Lutkovnem gledališču v Ljubljani ogledali igrano predstavo Emil in detektivi, ki je nastala po knjižni predlogi istoimenskega mladinskega romana nemškega avtorja Ericha Kastnerja (več informacij na https://www.lgl.si/si/vrtci-sole/spletna-pedagoska-gradiva/emil-in-detektivi).

V lutkovno gledališče v Ljubljano bomo odšli v četrtek, 29. 2. 2024. Starše prosimo, da otroke pripeljete v šolo točno (do 8.20 ure), ker zamudnikov ne bomo mogli čakati. Detektivska zgodba Emil in detektivi že vrsto let buri domišljijo mladih bralcev in prepričana sem, da bodo tudi naši učenci v četrtkovi predstavi (70 minut traja!) uživali. Stroške kulturnega dne boste starši poravnali s plačilom položnice (vstopnica – 4€, cena prevoza bo znana naknadno). Učenci naj imajo s seboj nahrbtnik, kamor bodo shranili malico ter rokavice in kapo, ki se sicer v garderobi gledališča izgubljajo. Vsem želimo prijetno dopoldne v gledališču, pazimo na lepo vedenje in uživajmo ob junakih, ki nas bodo razveselili v četrtkovem dopoldnevu! 

Vodja KD: knjižničarka Marta Grkman Repolusk

MALE SIVE CELICE – OSMINA FINALA

 

Vir: RTV SLO, Borut Gale

Vabimo vas, da si danes, 26. 2. 2024, ob 17.25, na TV Slovenija 1, pogledate kviz Male sive celice, v katerem se bodo Sofija Lederer iz 8. c, Miha Tancer iz 7. b in David Kokalj iz 9. c, ob bučni podpori navijačev, pomerili z ekipo iz OŠ Oskarja Kovačiča iz Ljubljane.

Če ste oddajo zamudili, lahko pogledate posnetek na povezavi https://cist-hudo.rtvslo.si/predvajaj/male-sive-celice/175025686

Sofiji, Mihu in Davidu čestitamo za izjemen nastop in jim želimo veliko znanja in sreče tudi v četrtfinalu.

Mentorica Nataša Uršič

Mentorica Nataša Uršič

REZULTATI DRŽAVNEGA TEKMOVANJA IZ RAZVEDRILNE MATEMATIKE

Na državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike, ki je v organizaciji Društva matematikov, fizikov in astronomov potekalo v soboto, 3. 2. 2024, je tekmovalo tudi šest učenk in učencev naše šole, dva devetošolca se zaradi bolezni tekmovanja žal nista mogla udeležiti.

Naši tekmovalci so s svojim znanjem navdušili. Pokazali so tudi veliko iznajdljivosti pri reševanju novih matematičnih izzivov. Osvojili so kar štiri zlata in dve srebrni priznanji. Uspeh je res izjemen, saj je bilo v posameznem razredu podeljenih le deset do šestnajst zlatih priznanj.

Zlato priznanje so osvojili:

  1. EMA POPOVIČ, 6. b
  2. PIA SUHODOLČAN, 7. b
  3. LEJA ŽELEZNIK, 8. b
  4. BRINA ZABRET, 8. c

Srebrno priznanje sta osvojila:

  1. MATEVŽ KUHAR, 9. č
  2. JANJA PONDELEK 9. a

Vsem tekmovalcem za osvojena priznanja iskreno čestitamo.

Posebno čestitko namenjamo LEJI ŽELEZNIK iz 8. b, ki je v svoji kategoriji osvojila 1. mesto, za kar bo na zaključni slovesnosti DMFA poleg zlatega priznanja prejela še 1. nagrado.

Mentorici Špela Zobavnik in Nataša Uršič

Ekskurzija za učence 7. razreda

POSTOJNA – CERKNIŠKO JEZERO – KRIŽNA JAMA

TOREK, 13. 2. 2024

Ogledali si bomo Muzej krasa v Postojni, se z avtobusom zapeljali do Cerkniškega jezera ter se z vodičem sprehodili po Križni jami. Na vseh lokacijah, kjer se bomo ustavili, bo potekalo terensko delo.

Zbor je ob 7.15 na železniški postaji nasproti trgovine Tuš. Odhod bo ob 7.30, zamudnikov ne bomo čakali! Predviden povratek je med 16.30. in 17.00.

Reditelji gredo v šolo po malico. Zaradi pomanjkanja časa ne moremo organizirati kosila, zato naj imajo učenci s seboj še svojo malico.

Oblečeni bodite vremenu primerno. S seboj imejte dodaten par nogavic (za v jamo dobimo gumijaste škornje), zemljevid Slovenije, pisalo in tršo mapo, ker boste na poti reševali učni list. Vse stroške ekskurzije boste poravnali s plačilom položnice (vstopnine, vodenja, prevoz).

Uporaba mobilnih telefonov in ostalih glasbenih predvajalnikov je določena s pravili hišnega reda.

Na ekskurziji se lepo obnašamo, spoštujemo naravo in tujo lastnino, med vodstvom poslušamo in ne klepetamo! Želim vam prijeten dan in pričakujem, da boste z zanimanjem spremljali našo pot.

Vodja ekskurzije
Mojca Janžekovič

Kamnik bodo obiskali koranti iz Zamušanov pri Ptuju

Občino Kamnik bodo v soboto, 10. februarja 2024, ob 10. uri obiskali koranti iz Zamušanov pri Ptuju, z njimi pa bodo prišle še ostale etnografske maske iz ptujskega polja. S svojim plesom bodo odganjali zimo in zlo v zameno za pomlad, srečo in dobro letino na Glavnem trgu.

Obhodi korantov sodijo med vidnejše tradicionalne pustne šege v Sloveniji. S Kurentovanjem na Ptuju, ki se odvija od 60. let 20. stoletja, je korant postal najbolj množičen tradicionalen pustni lik na Ptujskem in Dravskem polju, v Halozah in Slovenskih goricah in danes tudi najbolj prepoznaven slovenski pustni lik. Po ljudskem verovanju odganja vse slabo in prinaša srečo ter zadovoljstvo in je eden od simbolov slovenske identitete.

Vljudno vabljeni, da si ogledate to pomembno slovensko etnografsko in kulturno dediščino, ki jo gojijo naši vsakoletni gostje iz Zamušanov pri Ptuju.

V primeru dežja bo prireditev odpadla.

Izpostavljamo

Skupine novic

Srednješolski portal

Posodobitev omrežij LAN na VIZ

Projekti

O projektu Uživajmo v zdravju

Iskalnik

e-Storitve

React-EU – IKT za VIZ

(Skupno 4.400 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost