Men je blo fajn u četrtek popoudne – a vam tut? Skori mi je poču trebuh, tko sem se napokala palačink pa bonjbonov pa jagodnga malinovca, pa kromperjevih kupčkov, uh …

Kakšne lepe ketnce ste spletl is perlc, pa mašnce za kitke tut lohk pohvalm, prstančki so bli sploh fulkul, prponke pa še posebi, pa muska in vaše glasbene želje  – to je blo super, ane? Pa kolk ste bli usi u lepe cunce napraulen!

Dobri ste bli u kvizu, najbol pa sem vesela, da usi tok dobr poznate slovnco.  Men je kr mal nerodn in oblubm, de bom druh let velik boljš vabiu napisala – a prou?

Sem se mogla spočit, zato se vm šele dons oglašam: Ficko sploh ne more pozabt naše zabave, Anica in tomaš sta bla mal užalena, k nista mogla z mano, ampak Anica je že uredu in mi je pomagala napisat spodn obvestiu.  Ja, en fajn praznovanje smo mel. Zdej pa najbl pomemben obvestiu:

VELIK SE IGREJTE, PA SMEJTE, PA BONJBONE JEJTE. PA DRUH LET SE SPET VIDMO!

Vaša pika.

Dragi otroci!

Pika je pri slovnici še vedno šibka, vendar ji gre vsako leto boljše. Mene je prosila, naj pohvalim vse otroke, ki so tako pridno ustvarjali, se trudili pri peki palačink, reševali kviz in sodelovali na likovnem natečaju. Praznovanje je bilo res veselo in upam, da ste se vsi zabavali. Zdaj pa objavljam imena vseh srečnih nagrajencev:

Najlepšo sličico, ki je krasila letošnje vabilo, je po izboru učencev OŠ Toma Brejca narisala

BRINA GAŠPARIČ (3.c) – 1. mesto, Domen Grabnar (3. C)-si je »pririsal«  2. mesto, Kaja Suhadolčan (3. B) in Anže Zadnik (1. b) sta si delila 3. in 4. mesto, Laura Vrhovac pa je zasedla 5. mesto.

Izbrali smo tudi 4 prisrčne Pikice in enega Pikca in to so:

Zala Špoljarič, Inja Uršič, družina Baša (kar tri Pikice so nas obiskale), Ema Pretnar  in Diego Cverle.

Pravilno geslo pri kvizu se je glasilo: KRALJ EVRAZIJ NOGAVIČKA, srečni nagrajenci pa so: Saša Zorman, Eva Nika Tutič in Maja Rems.

Pri slovnici oziroma popravi vabila pa so bile izžrebane naslednje nagrajenke, ki so našle prav vse napake:  Ivona  Lederer, Eva Nika Tutič in Maja Rems.

Izžrebali smo 3 srečneže, ki so si s sodelovanjem na delavnicah pridobili »štampiljke«: Maja Vezenkova, Iza Zorman in Ažbe Golub.

Na vabilu so zapisana imena vseh  učencev, ki so pomagali pri našem popoldnevu in jih v petek čaka nagradna gostija s pico, vsi učitelji (tudi zapisani na vabilu), ki so pomagali izpeljati Pikino zabavo, pa bomo ob sredinem zajtrku že snovali nove vragolije za naslednje leto.

En kup nagrad je bilo podeljenih, pa še en velik kup daril za vse sodelujoče in za vse se moramo zahvaliti naslednjim darovalcem:

Tovarni nogavic Polzela, Založbi Mladinska knjiga, Mladinski knjigi Trgovini, Knjigarni Office, knjigarni DZS, Avtoelektriki (Borutu Pangeršiču),  staršem Nastje in Domna Dolinarja, staršem Blaža Berganta in morda še komu, ki smo ga ta hip pozabili omeniti…

Brez vseh naštetih Pikino popoldne ne bi bilo tako barvito in veselo. Torej, hvala  VSEM, ki pomagate uresničevati Pikine ideje, tudi staršem, ki pripeljete otroke na našo zabavo in z naklonjenostjo spremljate naše zabavne popoldneve.

Otroci morajo imeti nasmejana lička in ko zrastejo, je njihova dolžnost, da skrbijo za nasmejana lička svojih in tudi drugih otročkov. To rešuje svet in pomaga sončku, da bolj z veseljem sije na nas!

Knjižničarka Marta (in malo tudi Pika)

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost