Pravno obvestilo

Opredelitev pojmov

Za namen tega pravnega obvestila velja naslednja opredelitev pojmov:

  1. Šola je pojem, ki označuje Osnovno šolo Toma Brejca, Šutna 39, Kamnik.
  2. Šolska spletna stran je pojem, ki označuje skupek spletnih strani na spletnem naslovu www.ostb.si.

Predmet pravnega obvestila

Vse pravice so pridržane. Informacije in gradiva na šolski spletni strani so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine šole.

To pravno obvestilo lahko šola kadarkoli spremeni in je za uporabnika zavezujoče v vsakokratni spremenjeni obliki, zato priporočamo, da ga v primeru uporabe šolske spletne strani spremljate. Z uporabo šolske spletne strani uporabnik izkazuje in potrjuje, da je seznanjen s tem pravnim obvestilom in da se z njim strinja.

Uporaba šolske spletne strani v nasprotju s tem pravnim obvestilom je prepovedana. Zloraba kakršnegakoli gradiva ali vsebine, prikazane na šolski spletni strani je strogo prepovedana. Uporabnik, ki uporablja šolsko spletno stran na način, ki je v nasprotju s tem pravnim obvestilom, je za svoje ravnanje v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

Omejitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva na šolski spletni strani so informativne narave. Šola se bo trudila za optimalno delovanje šolske spletne strani, vendar ne prevzema odgovornosti in/ali garancije za nemoteno uporabo šolske spletne strani. Vsi uporabniki uporabljajo šolsko spletno stran na lastno odgovornost. Niti šola, niti katerakoli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, nastanku in izdelavi šolske spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah in novih informacijah in gradivih, ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na šolski spletni strani ali za napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Šola tudi ne prevzema odgovornosti za poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do šolske spletne strani, zaradi uporabnikovega obiska šolske spletne strani ali kakršnekoli uporabe šolske spletne strani. Šola ne prevzema odgovornosti za škodo nastalo zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe šolske spletne strani.

Šola se bo trudila za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov, vsebovanih na šolski spletni strani in zunanjih straneh, ki jih vsebinsko upravlja šola in do katerih se dostopa preko povezav na šolski spletni strani, vendar ne prevzema odgovornosti za njihovo pravilnost, ažurnost in popolnost. Šola lahko šolsko spletno stran spremeni kadarkoli in brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za posledice teh sprememb.

Šola ne odgovarja za obliko in vsebino zunanjih spletnih strani, ki jih upravljajo tretje osebe in do katerih se dostopa preko povezav na šolski spletni strani. Pri obisku in uporabi zunanjih spletnih strani, ki jih upravljajo tretje osebe in do katerih se dostopa preko povezav na šolski spletni strani, je odgovornost šole v vseh primerih izključena.

Omejitev uporabe informacij in gradiv

Informacije in gradiva, ki so prikazana na šolski spletni strani in zunanjih straneh, ki jih vsebinsko upravlja šola in do katerih se dostopa preko povezav na šolski spletni strani, lahko naložite z medmrežja za vašo osebno nekomercialno domačo rabo, pri čemer ne smete spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za osebno, nekomercialno, domačo rabo. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv šolske spletne strani ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja šole je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa šolske spletne strani za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.

Varstvo osebnih podatkov

Šola samodejno zbira podatke o uporabi šolske spletne strani, predvsem podatke, katere vsebine šolske spletne strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče šolsko spletno stran in koliko časa obiskovalci ostanejo na šolski spletni strani. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Šola je zavezana k zasebnosti uporabnikov šolske spletne strani in jo bo skrbno varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vse podatke, ki se šoli posredujejo preko šolske spletne strani, bo šola uporabila le za namene, za katere so bili zbrani in jih ne bo posredovala tretjim osebam.

Šolska spletna stran uporablja piškotke. Več informacij na https://splet.arnes.si/izjava-o-zasebnosti/.

(Skupno 611 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost