V petek, 21. 11. 2014, so na OŠ Toma Brejca potekale delavnice na temo zdravega načina življenja in slovenske hrane. Dan smo začeli z zdravim slovenskim zajtrkom, ki je vključeval živila lokalne pridelave: mleko in domači kruh z bližnje kmetije, jabolka in med iz sosednjih občin ter maslo in črni kruh. Nato so se pričele delavnice, ki so temeljile na pomembnosti zdrave, neindustrijsko pridelane hrane, ki ne vsebuje konzervansov in raznih dodatkov ter ima višjo vsebnost hranilnih snovi in s tem pripomore h kvaliteti življenja. Izvedli smo tudi anketo, ki nam s svojimi rezultati sporoča, da so naši učenci, tudi tisti najmlajši, dobro podučeni in se zavedajo pomembnosti naravnih živil v vsakodnevni prehrani. Več o posameznih delavnicah si lahko preberete na povezavi.

Maja Toni, 9. a

Danes smo se poleg tradicionalnega slovenskega zajtrka sladkali še z dobrotami, ki smo jih pripravili sami. Naredili smo sadno kupo in jo okrasili s sladko smetano. V 1. B smo iz piškotov in čokolade naredili še čokoladne kroglice.
Postali smo pravi mali kuharji.

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost