Kamera: Bor Plahutnik

Naša pot v Gardaland se je začela zgodaj zjutraj, ko nas je malo pred pol peto uro zjutraj pričakal avtobus, s katerim smo se odpeljali na izlet v Gardaland. Vsi smo bili polni energije, tako da nam je vožnja do zabaviščnega parka hitro minila. Vodič nam je med vožnjo povedal še nekaj zanimivosti o Italiji. Dobre volje ni primanjkovalo. Na cilj smo prispeli okoli desete ure zjutraj. Razdelili smo si vstopnice, nato pa smo vsi hitro oddrveli na Mammuta, ki je blaga različica vlakcev smrti. Šele po Mammutu  smo začeli uživati na polno. Tisti najbolj pogumni (tudi učiteljica Uršič) so nestrpno čakali v vrstah za Raptor, Oblivion, Blue Tornado in Sequoio, ki so najbolj adrenalinske naprave v tem zabaviščnem parku. Tisti malo manj pogumni pa so odšli na Colorado Boat, Vulkan, Atlantido in se z vodnim vlakcem odpeljali skozi svet gusarskega življenja. Vsi smo se zabavali na Magic Mountainu, v čajnem servisu (Kaffeetassen), Petru Panu in gosenici. Zadnja naprava, na kateri pa smo res vsi zelo uživali, je bil vrtiljak s konjički.

Dan je minil zelo hitro. Čeprav smo bili vsi mokri od vodnih naprav ali pa se nam je vrtelo v glavah od norih vlakov smrti, nas je dobra volja spremljala skozi cel dan. Tudi na avtobusu na poti domov smo bili še vsi napolnjeni z energijo.

Na izletu nas je spremljala in snemala tudi ekipa TV Slovenije. Novinarka je nekatere izmed učencev tudi intervjuvala o vtisih v Gardalandu. Posnetek bodo predvajali v  polfinalni oddaji Male sive celice v naslednji sezoni.

Seveda pa tega čudovitega izleta ne bi bilo brez naših izvrstnih sošolcev. Eva Suhadolčan, Tina Burja in Matic Toni so nam namreč z zmago v kvizu Male sive celice prislužili ta izlet v Gardaland. In prav zaradi njih smo imeli krasen dan.

Eva, Tina in Matic – HVALA, bilo je nepozabno!

 Eva Metelko 7.b

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost