Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

V četrtek, 25. 2., smo v okviru mednarodnega projekta Odgovorno s hrano! izvedli prvo kuharsko delavnico. Sodelovalo je 15 učencev različnih starosti. Zanimivo je bilo poslušati njihova razmišljanja o tem, kaj pomeni odgovorno ravnati s hrano. Sem vsekakor sodi uživanje sezonske, lokalno in ekološko pridelane hrane, kar pa je bil tudi glavni cilj delavnice: naučiti se pripraviti preproste, vendar zdrave jedi, hkrati pa  spoznati, da uživanje sezonske in ekološko pridelane hrane koristi našemu zdravju, nakup lokalno oz. na slovenskih tleh pridelane hrane pa spodbuja domačo proizvodnjo, ohranja delovna mesta in prispeva k varovanju okolja.

Učenci so na prvi kuharski delavnici pripravili hrenov namaz, skuhali korenčkovo juho in spekli pirino pecivo z jabolki in orehi (če si boste natančno ogledali slike, boste našli tudi recepte naštetih jedi). Vsi so se zelo trudili, predvsem pa uživali pri pripravi. In kar je najpomembneje, z veseljem so poskusili, kar so sami skuhali. Dokazali so, da je najslajše tisto, kar pripraviš sam, saj se zavedaš, da si v pripravo jedi vložil svoj trud in čas.

Pohvalila bi vse učence, ki so se udeležili delavnice. Pokazali so, da spoštujejo hrano in z njo odgovorno ravnajo.

Zahvaljujem se učiteljici Sonji Završnik za pomoč pri izvedbi delavnice.

Naslednja delavnica bo v marcu. Takrat bo priložnost dobilo drugih 15 učencev.

Projekt sofinancira Evropska unija.

Sebina Duraković

vodja projekta Odgovorno s hrano!

 

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost