Vse mlade bralce, ki postajajo iz leta v leto bolj strastni bralci, bolj izbirčni in predani (predvsem) knjigi, sta v četrtkovem jutru obiskala dva gosta, ki že nekaj let sejeta zgodbe po naši deželi.

Gledališče Igrišče, avg.2014

Prisluhnili smo ŠPELI FRLIC,  ki je bila v zadnjih desetih letih redna članica pripovedovalske skupine Za 2 groša fantazije, od leta 2009 pa sta z Ano Duša  pričeli z ustvarjanjem samostojnega pripovedovalskega programa z imenom Pripovedovalski Variete. Poleg samostojnih pripovedovalskih nastopov sta sodelovali pri nastanku pripovedovalsko-koncertne skupine Tri zdrave Marije in en oče naš z glasbeniki Polono Janežič, Boštjanom Naratom in Vesno Zornik. Od leta 2009 tudi redno vodita izobraževalne programe s področja pripovedovanja.  (povzeto po: http://pripovedovalskivariete.si/index.php/ana-dusa-in-spela-frlic/

Nas je Špela  očarala s svojim glasom  in načinom povedanega. Njene zgodbe še dolgo ostajajo v poslušalcu, njeno tenkočutje in  njena pretanjenost. Tiste o trolih in o mojstru krojaču ne bomo nikoli pozabili, kajne?

ROK KUŠLAN nas je z močnim glasom popeljal v  svet  želv in drugih pametnih živali, starejšim bralcem pa je hudomušno predstavil svet svetovnih popotnikov, ki lahko v marsikom najdejo svojega brata.

Rok Kušlan je avtor časopisnih člankov in vodnikov po skritih kotičkih Slovenije. Na svojih potepanjih prihaja v stik s številnimi zgodbami iz preteklih in sedanjih časov. Pripovedovanje ga je doletelo kot špikerja na Radiu Študent, kjer je po naključju pristal v prvem valu tamkajšnjih pripovedovalcev, združenih v pripovedovalsko skupino Za 2 groša fantazije, v kateri se je obdržal vse do njenega konca leta 2012 in bil hkrati eden njenih najaktivnejših članov. V mnogih pripovedovanjih in tudi drugih javnih nastopih v zadnjem desetletju je razvil samosvoj slog, ki temelji predvsem na vsakokratni aktualizacji zgodbe ter na izrazitem humorju. Na Radiu Študent je skupaj s priznanim slovenskim stripovskim avtorjem Dr. Horowitzem ustvaril interaktivno uspešnico Risanka Radia Študent, v kateri nastopa kot redaktor in moderator, svoj glas pa posoja tudi junakom animiranih filmov. (povzeto po: http://pripovedovalskivariete.si/index.php/rok-kuslan/)

Veseli smo, da učenci naše šole sodelujejo pri BRALNI ZNAČKI.  Veseli smo, da berejo, da bogatijo in širijo svoj svet, da spoznavajo reči, ki so marsikomu  tuje, skoraj neverjetne.  M.G. Martin pravi: Kdor bere, živi tisoč življenj. Kdor pa ne, pa živi le eno.

Veseli smo, da naši otroci želijo živeti tisoč  življenj!

Mentorica bralne značke: knjižničarka Marta Grkman

 

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost