torek, 20. 9. 2016, boste imeli učenci 9. razreda ekskurzijo v Zgornjesavsko dolino in Posočje. Zbor bo pred športno halo Frana Albrehta ob 6.45 uri. Odhod avtobusa bo ob 7.00 uri.

Najprej se bomo ustavili na Zelencih  ob izviru Save Dolinke. Nadaljevali bomo skozi Rateče v Italijo,  proti Rabeljskemu jezeru, na mejnemu prehodu Predel pridemo nazaj v Slovenijo. S seboj imejte osebni dokument in evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

Temperatura na Zelencih in Predelu je lahko občutno nižja, piha lahko tudi močan veter. Ne pozabite na toplejša oblačila (vetrovka, topel pulover, športna obutev, dežnik v primeru ploh).

Na vseh lokacijah kjer se bomo ustavljali bo potekalo terensko delo.

Okoli 11:30 ure nas pričakujejo v  kobariškem muzeju. Nato bo sledil ogled muzeja na prostem – tretje italijanske obrambne linije na Kolovratu.

Cena ogleda   kobariškega muzeja je 2,5 EUR.  Stroški avtobusnega prevoza bodo znani naknadno. Vse stroške boste poravnali po položnici.

Prihod v Kamnik je predviden po 19.00 uri.

Šolska malica bo,  REDITELJI morajo ponjo v šolo pred odhodom. Zaradi celodnevne ekskurzije  vzemite še dodatno svojo malico ter dovolj tekočine.

S seboj vzemite mapo, svinčniktrdo podlago in zemljevid Slovenije, ne pozabite na primerno obutev in oblačila.

Uporaba mobilnih telefonov in ostalih glasbenih predvajalnikov je določena s pravili hišnega reda.

Na ekskurziji se lepo obnašamo, spoštujemo naravo in tujo lastnino, med vodstvom poslušamo in ne klepetamo! Želim vam prijeten dan in pričakujem, da boste z zanimanjem spremljali našo pot.

Vodja ekskurzije:

Andrej Matjan

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost