Zaradi narave dejavnosti bodo odhodi učencev izpred šole ločeni.

Odhodi izpred šole:
6.a in 6.b ob 8.15
7.a in 7.b ob 8.30
8.a in 8.b ob 8.45

Cena: 5 eur/učenca, plačilo po položnici

Malico razdelimo pred šolo. Nato učenci v spremstvu učiteljev odidejo na igrišče v Podgorje, v okolici katerega bo potekala dejavnost.
Kosilo v šoli bo.
Po končani dejavnosti se učenci v spremstvu učiteljev vračajo peš v šolo, kjer se športni dan zaključi.
Okvirni prihodi v šolo:
6.a in 6.b ob 12.15
7.a in 7.b ob 12.30
8.a in 8.b ob 12.45
Učitelji, ki bodo na terenu (proga in KT) se vračajo šele z zadnjo skupino učencev.

Učenci boste razdeljeni v skupine po 3. Seznam skupin bo objavljen na oglasni deski za šport. Menjava skupin zaradi organizacije ni možna. Športni dan je namenjen učenju orientiranja v naravi in krepitvi sodelovanja članov ekipe, zato je tekmovalni dosežek nepomemben. Zmagovalci bodo vsi, ki najdejo vse obvezne kontrolne točke.

Ekipa bo sestavljena iz treh učencev oz. učenk, ki se v gozdu pod nobenim pogojem ne smejo ločiti (seznami ekip na oglasni deski pred telovadnico). Vsaka ekipa bo dobila karto in elektronski čip za potrjevanje prisotnosti na kontrolnih točkah. Kontrolne točke bodo vidno označene. Tekmovalna proga bo sestavljena iz obveznih kontrolnih točk, ki bodo postavljene le na poteh. Pogoj za uvrstitev ekipe so najdene vse obvezne kontrolne točke Dodatne kontrolne točke lahko učenci iščejo po izbiri. Dodatne točke pripomorejo k boljši uvrstitvi ekipe. Čas za iskanje točk bo omejen (predvidoma 2 uri). Za uspeh je najbolj pomembno sodelovanje med člani ekipe.

Ker dejavnost poteka v naravi, ne pozabite na ustrezno zaščito pred klopi in predvsem na kvalitetno obutev. Obvezna je obutev z nedrsečim podplatom. S seboj imejte dovolj tekočine za na pot. Trasa osnovne proge poteka po urejenih kolovozih in gozdnih poteh, kljub temu pa je možno, da se boste kje tudi zmočili, zato priporočamo rezervna oblačila.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost