OŠ Toma Brejca v tednu otroka sodeluje v akciji »NVO gre v šolo« nvo

Akcija »NVO gre v šolo«, v kateri se bo učencem druge triade predstavilo 13 nevladnih organizacij iz Kamnika in okolice, bo potekala v torek, 4. oktobra, med 8.20 in 12.30, v šoli in pred šolo.

Z vključevanjem nevladnih organizacij v šolski program želi Stičišče NVO osrednje Slovenije, ki je koordinator akcije v Osrednjeslovenski regiji, spodbuditi razvoj programov nevladnih organizacij in njihovo vključitev v proces izvedbe učnega načrta ter vzpostaviti lokalna partnerstva med šolo in nevladnimi organizacijami v občini. Cilj akcije »NVO gre v šolo« je, da se s programi, ki jih izvajajo nevladne organizacije v prihodnosti dopolni in popestri obstoječe učne šolske programe.

Z interaktivno in doživljajsko predstavitvijo bodo nevladne organizacije poskušale navdušiti mlade, da se aktivno vključijo v delo lokalnih društev, zavodov in ustanov ter tako v praksi, s prostovoljnim delom in iz lastnih izkušenj ugotovijo, kaj je tisto, kar jih v življenju resnično zanima in čemu se želijo posvetiti. Z večjim vključevanjem mladih v nevladne organizacije se bo krepilo tudi sodelovanje med generacijami in prenos znanja starejše generacije na mlajšo in obratno.

Na OŠ Toma Brejca se bodo predstavili: Društvo botrov otrok TWIMC, Sadjarsko-vrtnarsko društvo Tunjice, Prostovoljno gasilsko društvo Kamnik, Planinsko društvo Bajtar Velika Planina, Planinsko društvo Kamnik, Čebelarsko društvo Kamnik, Zavod Oreli, Zavod za trajnostne rešitve Tunjice, Strelska družina Kamnik, Folklorna skupina Kamnik, Društvo Ključ življenja, Društvo staršev otrok s posebnimi potrebami in OZRK Kamnik. Skupine učencev bodo na predstavitvi rotirale od organizacije do organizacije na 30 minut, z vmesnimi 5 minutnimi odmori in 20 minutnim glavnim odmorom za malico.

Stičišče NVO osrednje Slovenije

consulta

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost