Dragi učenci, spoštovani starši!

Branje je potovanje; branje je čisto tiho stopicanje v svetove onkraj naše domišljije in čudovito odkrivanje naših hotenj, želja in hrepenenj.

Prav zato vas letos ponovno – že četrtič, vabimo na vznemirljivo pot branja:

Izbrali smo devet knjig – za vsak razred drugo, za katere menimo, da bi bili ob nekaj dragocenega, če bi jih prezrli.

Vsak učenec bo imel knjigo doma en teden in čarobno pri našem branju je, da boste v zvezek, ki spremlja vsak oddelek in domuje v knjižnici, lahko zapisali svoja občutja, misli, mnenja. Knjigo boste lahko tudi ilustrirali – risbo nalepili v zvezek ali pa prizor, ki vas spominja na zgodbo v knjigi, fotografirali in poudarili stvari, ki so vam pomembne. Izvirnost bomo ob koncu leta nagradili

Letošnja novost , ki jo uvajamo za učence od 6. razreda dalje, pa  je, da vsak petek v knjižnici poteka menjava knjige in zapis v zvezek. Knjigo lahko istočasno bere več učencev, ker imamo v knjižnici več kot dva izvoda izbranih naslovov. V vsakem oddelku boste na razredni uri izbrali bralnega navdušenca našega projekta, ki bo obiskoval mesečna knjižna srečanja v knjižnici vsak drugi četrtek v mesecu v času predure.

Učenci, ki obiskujete 1., 2. in 3. razred, boste ob koncu tedna domov skupaj s knjigo odnesli tudi plišastega Zverjaščka, Sapramiško in pujska Rudija.

20161005_122530 20161005_122812 20161005_123054

Tem junakom starši lahko spletete ali zašijete jopice, v zimskem času bodo veseli kape in šala, pa topli čeveljčki bodo vsem prišli prav. In, glede na letošnje vroče  poletje, bi našim junakom prav prišel kakšen senčnik …

Starše vabimo, da si vzamete »eno muco časa«, kot pravi naša pisateljica Bina Štampe Žmavc v Mehkošapku in s svojimi otroki skupaj preberite izbrano zgodbico.

Posegli smo po zgodbicah in zgodbah, ki so polne topline, človečnosti, igrivosti, radosti in tudi bolečine. Odlikuje jih tudi čudovit jezik in izvirne ilustracije, ki so našim junakom podarile živost.

Izračunali smo, da boste  do konca maja prišli prav vsi na vrsto, vključno z vašimi učiteljicami in učitelji in takrat bomo pripravili za vas prav posebno srečanje, ta trenutek še zavito v tančico skrivnostnosti.

Kaj naj vam zašepetam: naj vas branje očara in začara, kajti, če boste želeli, bo vaš spremljevalec vse življenje.

Upam, da se boste ob knjigah nasmejali, potočili solzo in morda kakšno vrstico prebrali večkrat, ker vas bodo očarale besede, s katerimi je mogoče povedati tudi nemogoče.

Vodja projekta: knjižničarka Marta Grkman Repolusk

IZBOR KNJIG

 

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost