DSC_9679

Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

Osnovnošolci dandanes vse manj prostega časa preživljajo zunaj, tudi v šolo večina izmed njih ne prihaja več peš, aktivno in samostojno. Aktivna pot v šolo je pomembna za zdravje, samostojnost in socialni razvoj otrok.

Otroci, ki hodijo v šolo peš ali s kolesom, so bolje telesno pripravljeni kot tisti, ki se vozijo. Dokazano je, da se taki otroci tudi sicer več gibljejo in med drugim lažje sledijo pouku.

V pretekle tednu (tednu otroka) smo zato učence od 1. do 3. razreda in njihove starše povabili na aktivno skupno pot v šolo. V sklopu mreže zdravih šol in projekta Uživajmo v zdravju si tudi naša šola prizadeva, da bi se učenci čim več gibali. Učence želimo spodbuditi k aktivni hoji v šolo in domov, k druženju na poti in gibanju, ki učence zjutraj dodobra prebudi in pripravi na uspešno šolsko delo. Na skupno pot smo se odpravili v sredo, četrtek in petek s treh različnih lokacij. Na žalost je bilo učencev letos nekoliko manj kot preteklo leto, a smo bili vseh tistih, ki so se za skupno pot odločili, še toliko bolj veseli. Morda so manjši udeležbi botrovale nekoliko nižje jutranje temperature, a učenci in učitelji, ki smo se zjutraj podali do šole vam zagotavljamo, da je pot v šolo brez avtomobila mnogo bolj zabavna in ob enem tudi ekološka. Naše počutje ob vstopu v šolo je bilo odlično in dan smo začeli veliko lažje. Vse tiste, ki še oklevate pa spodbujamo, da se v šolo čim pogosteje odpravite peš in se nam ob naslednji tovrstni akciji pridružite v še večjem številu.

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost