16. oktobra obeležujemo svetovni dan hrane.

svetovnidanhrane

Ta dan je namenjen razmišljanju o hrani in prehrani vsakega posameznika. Prav bi bilo, da to ne ostane le en dan, ampak teden, mesec, leto,…

Naše podnebje se spreminja. Tudi prehrana in kmetijstvo bi se morala, je vodilo letošnjega svetovnega dne hrane. Eno največjih vprašanj, povezanih s podnebnimi spremembami, je zanesljiva preskrba s hrano. Zaradi višjih temperatur, globalnega segrevanja in s tem naraščajočo frekvenco naravnih nesreč, ostaja vedno več ljudi  (npr. kmetov, ribičev, pastirjev) brez možnosti pridobivanja oziroma predelave hrane.

Svetovna populacija skokovito narašča in do leta 2050 naj bi dosegla že 9,6 milijard. Posledično narašča tudi potreba po večji pridelavi hrane, zato se mora kmetijstvo prilagoditi podnebnim spremembam in postati bolj produktivno in trajnostno naravnano. To je edini način, da zagotovimo dobrobit ekosistemov ter zmanjšamo škodljive emisije.

Naj bo letošnji svetovni dan hrane vzpodbuda za vse nas, da bomo spoštljivo in odgovorno ravnali s hrano in se zavedali, da hrane morda nekoč v prihodnosti ne bomo več imeli v izobilju.

Torej, do hrane se obnašajmo  ODGOVORNO in SPOŠTLJIVO!

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost