IMAG1662_1

Več slik in video si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

V sredo zvečer smo nekateri učenci 9. a in b razreda krenili pot proti Bruslju.
Ko smo v četrtek po naporni vožnji končno prispeli v Bruselj, smo si ogledali parlament. V parlamentu smo morali najprej skozi rentgen in nato nas je sprejela slovenska poslanka ga. Romana Tomc. Sledile so splošne podrobnosti o Evropskem parlamentu, kjer se mi je zdel zelo zanimiv parlament v številkah. Kot zanimivost naj vam povem, da ima Slovenija v Evropskem parlamentu 8 poslancev. Ogledali smo si tudi plenarno dvorano. Nato smo se odpravili proti našemu hostlu, vmes pa smo si ogledali kraljevo palačo, v kateri kralj sprejema bolj pomembne obiske.
Novo jutro se je za nas začelo že ob sedmi uri, ko je sledil zajtrk. Ob osmi uri smo krenili proti Atomiumu. Atomium se mi je zdel zelo lep in velik. Vodička nam je povedala, da je to molekula železa. Pot smo hitro nadaljevali proti centru Bruslja, kjer smo si na kratko ogledali nekatere znamenitosti, imeli smo tudi nekaj časa, da smo lahko probrali belgijske vaflje. Imeli so zelo pestro izbiro vafljev z Nutello, s sadjem, karamelo in raznimi drugi dodatki. Kupili pa smo lahko tudi belgijsko čokolado, saj je Belgija zelo znana po čokoladi. Bila je zelo dobra, za oblizniti prste.
Pot pa smo nato nadaljevali proti Kölnu. V Kölnu smo si ogledali znamenito gotsko katedralo, ki je zelo visoka. Bila je lepa in mogočna. Ogledali smo si jo tudi od znotraj. Vodička nam je povedala, da je za Köln zelo značilna kolonjska vodica (Eau de Cologne) imenovana 4711, ker je bila to hišna številka proizvodnje.
Kmalu za tem smo krenili proti Kamniku. Domov smo prišli v soboto zjutraj. Izlet zelo priporočam.

Napisal: Matej Stele, 9. a

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost